Seçim sonrası parti başkanlarından açıklama

CHP, MHP ve HDP seçim sonrası açıklamada bulundu. İşte o konuşmalardan alıntı

Seçim sonrası parti başkanlarından açıklama
02 Kas 2015 08:40:55

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

 "7 Haziran'da nasıl milli iradeye saygılı olduysak, 1 Kasım'da da ortaya çıkan tabloya aynen saygılıyız" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ortaya çıkan tablo CHP'nin sorumluluğunu çok daha ileriye taşımıştır, bunun bilincindeyiz. Biz bu ülkede güçlü bir demokrasinin, sağlıklı bir demokrasinin, iyi işleyen kuralların olmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla ortaya çıkan tablo diğer muhalefet partileri oy kaybettiğinden dolayı bizim sorumluluğumuz parlamentoda, parlamentoda dışında da çok daha fazla artmıştır." dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, yaptığı yazılı açıklamada seçim sonuçlarını değerlendirdi 

1 Kasım seçimlerinde AK Parti oyların yüzde 49,2'sini alarak tek başına iktidar olmayı garantiledi. 7 Haziran seçimine göre ciddi bir oy düşüşü yaşayan MHP yazılı açıklama yaptı.

'GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ'

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Partimizin tüm kadroları sabırla, özveriyle, inanmış bir yürekle görevlerinin başındadır. Vatan ve millet sevdamızda en ufak bir eksilme olmadan, saflarımızda en küçük bir bozulma yaşanmadan çelikten bir iradeyle Türkiye'nin hak, hukuk ve tarihi çıkarlarını savunmaya samimiyetle devam edilecektir. Bu hususta azmimiz sınırsızdır." dedi.

Milletimiz koalisyon kurmaktan köşe bucak kaçan AKP'ye tek başına iktidar vizesi ve görevi vermiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi ise devlet ve iktidarın tüm imkanlarıyla mücadele ederek, dik duruşunu koruyarak, milli ve tarihi emanetlere sahip çıkarak, dahası tüm tuzakları bozarak, oy ve milletvekili sayısı itibariyle yeterli olmasa da TBMM'nde temsil edilme imkanına yeniden kavuşmuştur" dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş:

"Parlamentoda ilkelerimize yakın gördüğümüz uygun politikalarla yapıcı bir muhalefet sergileyeceğiz. 1 milyon oy kaybettik ama biz faşizme karşı dimdik durmayı başarmış bir partiyiz" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, "Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyoruz. Türkiye 1 Kasım seçim sonuçlarına çok olağanüstü koşullar altında gitti. 7 Haziran seçimlerinden bağımsız bir yolculuk olarak düşünülemez 1 Kasım seçim sandıklarına götüren yolculuğu. Türkiye halkaları oldukça farklı, sürpriz ve oldukça güzel bir seçim sonucu ortaya çıkarmıştı. Ancak Türkiye siyasetindeki olağandışı gelişimler, 7 Haziran seçim sonuçlarının yok farz edilmesi ve tekrar bir seçime karşı karşıya kalmamız Türkiye'de aslında geride bıraktığımız 5 aylık seçim sürecinin olağanüstü ve anormal seyrini gösteriyordu. Ne oldu bu 5 ay içerisinde? 7 Haziran seçim sonuçlarının hemen arkasından siyasi iktidar ve saray merkezli olarak Türkiye siyasetindeki gerilim tırmandırıldı. Kutuplaşma ve çatışma siyaseti yeniden sivrilerek ve keskinleşerek Türkiye halklarının karşısına çıkarıldı" diye konuştu.

 



0 Yorum

Yorum Yaz