Ankara'daki selde bir kişi öldü

Ankara'da aniden bastıran sağanak sonucu sel sularına kapılan servis şoförü İlkay Yiğit'in cesedine ulaşıldı.

Ankara'daki selde bir kişi öldü
11 Haz 2022 20:16:49

Ankara'da etkili olan sağanak nedeniyle taşan Tatlar Deresi'nde sel sularına kapılan kişinin cesedine, arama kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu ulaşıldı.

Altındağ Karapürçek Mahallesi Tatlar Deresi, yoğun yağış nedeniyle taştı, çok sayıda araç sel sularıyla sürüklendi.

Rehabilitasyon merkezinde servis şoförü olarak çalışan 27 yaşındaki İlkay Yiğit'in sel sularına kapıldığı öğrenildi. Sürüklenen ticari araç içindeki kişinin suya kapılma anının cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde, ticari aracın sel sularında sürüklendiği yer aldı. Araç sürüklenirken bir anda kapının açılarak, içindeki kişinin sel sularına kapıldığı görüntüde yer aldı.

Kayıp ihbarı üzerine 21 kişilik AFAD ekibi ile 23 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi bölgeye sevk edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de destek verdiği arama çalışmaları sonucu Yiğit'in cansız bedeni, dere kenarında sel sularıyla sürüklenen ağaç dallarının arasında bulundu.

2'Sİ KAYIP 2217 İHBAR YAPILDI

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, başkentte etkili olan sağanak nedeniyle şu ana kadar 2217 ihbarda bulunulduğunu belirterek, şu ana kadar Ankara ve çevresinde 40 yerleşim yerinde yağışların etkili olduğunu açıkladı.

Aniden bastıran şiddetli yağış ve rüzgar sonucu çatılar araçların üzerine uçtu, ağaçlar devrildi. Bir binanın eşya taşıyan yük asansörü yan binanın üzerine yıkıldı, aracın altında kalan bir kişi çevredekiler tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Atakule ve etrafında bazı ağaçlar devrilirken, bu durum trafiği de olumsuz etkiledi. Dikmen, Keçiören, Etimesgut ve Balgat'ta da bazı ağaçlar devrildi, araçlarda maddi hasar meydana geldi. 

Genelkurmay Kavşağı'ndaki alt geçidin suyla dolması üzerine yol trafiğe kapatıldı. Kazım Karabekir Caddesi'nin bir bölümünde de trafik kesildi. Etimesgut Devlet Mahallesi alt geçidinde 14 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Molozlar ve taşlar caddelere sürüklendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada 2 kayıp ihbarının yapıldığı belirtildi.

Etiketler:   Ankara


0 Yorum

Yorum Yaz