Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Birleştirilen Gezi ve Çarşı davasının ikinci duruşmasında Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi
26 Kas 2021 15:45:31

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyeleri, Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala ve firariler eski CIA danışmanı Henri Barkey ile Can Dündar'ın da aralarında bulunduğu 52 sanığın, "15 Temmuz darbe girişimi" ve "Gezi Parkı olayları"na ilişkin iddialar kapsamında yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Osman Kavala katılmadı. Kavala, daha önceki davalara tutuklu bulunduğu cezaevinden sesli ve görüntülü sistemle katılmıştı. Bir önceki duruşmada da 'Yıllardır savunma yapıyorum duruşmalarda savunma yapmam ve katılmam anlamsız' demişti.

Mahkemede Kavala'nın Avukatları söz aldı. Kavala'nın avukatı, ''Müvekkelimizin duruşmaya katılmama kararını destekliyoruz. Bugün çok detaylı savunma yapmayı ve talepte bulunmayı düşünmüyoruz. Casusluk davasındaki iddianamede Osman Kavala'nın Henri Barkey ile çok yoğun bir görüşmesi olduğu söyleniyor. Olmadığına dair devletin raporları var. Bu delillerle tutukluluğunun devamı kararını vermeniz olası değil 4 yıldır aynı şeyi anlatıyoruz'' savunmasında bulundu.

Mahkeme Yargıtay'ın bozma kararına ilişkin direnmesi yönünde talepte bulundu. Gezi davası ve Çarşı davası ayrı ayrı devam ediyordu. Yargılanan sanıklar da tüm sanıklar beraat etmişti.

Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Etiketler:   Osman kavala


0 Yorum

Yorum Yaz