Kafir PEGIDA'dan Müslümanlara Ağır Hakaret!

Almanya'nın Dresden şehrinde İslam düşmanı Pegidacılarla, karşıtları arasında arbede yaşandı. Gösterilere iki taraftan toplam 30 binden fazla kişi katıldı.

Kafir PEGIDA'dan Müslümanlara Ağır Hakaret!
21 Eki 2015 11:09:38

Almanya'nın doğusundaki Saksonya Eyaleti başkenti Dresden'de dün yapılan gösteriye, bir grup üniversite öğrencisinin yaptığı sayıma göre yaklaşık 20 bin kişi katıldı. 'Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar' isimli hareketin başlamasının birinci yıldönümünde biraraya gelen binlerce İslam ve yabancı düşmanı gösterici, Federal Başbakan Angela Merkel aleyhine, 'Merkel gitmeli', 'Vatan haini' gibi sloganlar attılar. Ayrıca neonazilerin kullandığı 'Direniş' anlamındaki Almanca 'Widerstand' sloganını da kullandılar.

Dresden'de Pegida'yı protesto etmek için de yaklaşık 19 bin kişi toplandı. Şehir merkezinde toplanan ırkçı karşıtı göstericiler arasında Sol parti Genel Başkanı Katja Kipping ve Saksonya Eyaleti Ekonomi Bakanı Sosyal Demokrat Parti SPD'den Martin Dulig de bulunuyordu. 'Kışkırtma yerine kalp' sloganıyla toplanan binlerce kişi, ırkçı karşıtı birlikler, partiler, sendikalar ve diğer Pegida karşıtı grupların çağrısıyla biraraya geldi. Polisin verdiği bilgiye göre iki taraf arasında zaman zaman arbede yaşandı. Pegidacı bir gösterinin yaralandığı bildirildi.

PEGİDA KONUŞMACISINDAN MÜSLÜMANLARA AĞIR HAKARET

İslam düşmanı Pegida gösterisine konuşmacı olarak katılan Akif Pirinççi isimli bir yazar hakkında, konuşmasında kullandığı ifadelerden dolayı soruşturma başlatıldı. Türk asıllı olduğu söylenen Pirinççi, 25 dakikalık konuşmasında kin ve nefret içeren kışkırtıcı ifadeler kullandı. Yeşilleri çocuk tecavüzcüleri, mültecileri işgalciler diye adlandıran Pirinççi, Müslümanlara da hakaret ederek, Almanya'nın 'Müslüman çöplüğü'ne dönüşeceğini söyledi.

Pirinççi, konuşmasında Hristiyan demokrat politikacılardan birinin Hessen Eyaletinde, mülteci karşıtlarına 'Almanya'yı terkedebilirsiniz.' dediğini öne sürdü. Almanya'yı terketmek yerine başka alternatiflerin de bulunduğunu ifade eden Pirinççi, Nazi dönemindeki toplama kamplarını ima ederek, 'Fakat maalesef şu sıralarda KZ (toplama kampları) hizmet dışı.' dedi.

Bu ağır sözlerden sonra 20 dakika daha konuşan Pirinççi'nin ifadelerinden bazıları, Pegidacılar için bile aşırı gelince, göstericiler arasından 'Kışkırtma!', 'Kes konuşmayı!' ifadeleriyle bağıranlar oldu. Bunun üzerine Pegida kurucusu ve lideri Lutz Bachmann, zamanın yetersizliğini bahane ederek Pirinççi'ye teşekkür edip konuşmasını sonlandırdı.



0 Yorum

Yorum Yaz