IŞİD’in ‘Çocuk Ordusu’

Irak Şam İslam Devleti IŞİD’in geçtiğimiz üç ay içerisinde saflarına 400 çocuk kattığı belirtildi. IŞİD, çocuk ordusunu ‘Hilafetin Aslan Yavruları’ olarak adlandırıyor ve onları teorik ve askeri eğitimden geçiriyor.

IŞİD’in ‘Çocuk Ordusu’
26 Mar 2015 11:28:47

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hepsi 18 yaşının altında olan çocukların IŞİD’e halka açık yerlerde uygulanan infazlarla ilgi duyup katıldığını söylüyor.
IŞİD’in çocuk ordusundan bir gencin bu ay başında yayınlanan bir videoda görüldüğü hatırlanıyor. Çocuk, casus olduğu iddia edilen İsrail vatandaşı bir Arap’ı infaz etmişti.
Gözlemevi lideri Rami Abdurrahman ‘IŞİD’in çocukları kolaylıkla beynini yıkayarak istediği gibi kullanacağını, onları okuldan alıkoyup kendi saflarında kullandığını’ iddia etti.
IŞİD, Irak ve Suriye’de sahip olduğu bölgelerde geçtiğimiz yıl hilafet ilan etmişti. İslam Devleti adını alan topraklarda sosyal hayatın IŞİD’in savunduğu fikirlere uygun olarak yeniden düzenlendiği gözleniyor.

Bir anda nereden çıktığı belli olmayan ve tarihin hiç bir devrinde görülmemiş şekilde hızla güç kazanan bu örgüt İslam'a aykırı hareketlerde bulunmaya da devam ediyor. Hiç bir islami örgüte neredeyse medyada hiç yer verilmezken IŞİD'e sürekli olarak medyada yer verilmesi bir yandan her devletten heyecanlı gençleri savaş meydanlarına çekip onları orada imha edip kurtulmak, diğer yandan da İslam'ı kitlelere kafa kesen barbarlar olarak gösterme gayretinden başka bir şey değildir. (Furkan Haber)



0 Yorum

Yorum Yaz