İşgalci İsrail Filistinlilere saldırdı: 22'si çocuk 41 kişi yaralandı

İşgalci İsrail ordusu, Gazze sınırında protesto düzenleyen Filistinlilere saldırdı. 22’si çocuk, en az 41 kişi yaralandı. Başından vurulan 13 yaşındaki çocuğun durumunun kritik olduğu açıklandı.

İşgalci İsrail Filistinlilere saldırdı: 22'si çocuk 41 kişi yaralandı
22 Ağu 2021 12:41:37

İşgalci İsrail ordusu, Mescid-i Aksa'nın 1969'da bir İsrailli fanatik tarafından yakılmasının 52'nci yılı dolayısıyla abluka altındaki Gazze sınırında protesto düzenleyen Filistinlilere gerçek mermi ve gaz bombalarıyla saldırdı. 22’si çocuk, 41 Filistinlinin yaralandığı kaydedildi. İsrail polisinin başından vurduğu 13 yaşındaki çocuğun durumunun kritik olduğu belirtildi. 

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde Gazze sınırında yaşanan olaylarda, sınır polisine bağlı bir askerin açılan ateş sonucu ağır yaralandığı belirtildi. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İsrail’in Kanal13 televizyonuna yaptığı açıklamada, İsrail askerlerine zarar verilmesini kabul etmeyeceklerini belirterek, "Sınırdaki olaylar çok vahim ve biz buna karşılık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Gantz'ın sınırdaki gösteriler esnasında bir İsrail askerinin vurulmasına karşılık vereceklerini açıklamasından birkaç saat sonra İsrail ordusu Gazze'ye hava saldırısı düzenledi. Bölgedeki AA muhabirinin aktardığına göre, saldırının ardından Gazze'deki birkaç farklı noktada patlama meydana geldi. Filistin medyasına göre ise vurulan yerlerin arasında Gazze'nin orta bölgelerindeki Nuseyrat ile sahil bölgesindeki Şati Mülteci Kampı'nın olduğu belirtildi. 

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, dün Gazze sınırındaki gösterilerde İsrail tarafına açılan ateşte sınır polisine bağlı bir askerinin yaralanmasına karşılık olarak Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait 4 hedefin savaş uçaklarıyla vurulduğu belirtildi. (AA)

Etiketler:   Filistin


0 Yorum

Yorum Yaz