Erdoğan'ın Attığı Rusça Tweet Büyük İlgi Gördü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi Twitter hesabından aralarında Rusça’nın da bulunduğu 12 farklı dilde Ramazan Bayramı mesajı yayınladı.

Erdoğan'ın Attığı Rusça Tweet Büyük İlgi Gördü
07 Tem 2016 11:15:16

Bin 300 kişi tarafından retweet edilen Rusça tweet, Türkçe ve Kürtçe’nin ardından en çok ilgi gören üçüncü mesaj oldu.

Düzelme seyrine giren Rusya-Türkiye ilişkilerinin ardından Twitter üzerinden Rusça bayram mesajı yayınlayan Erdoğan, ”Milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, bayramın tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan’ın bayram mesajı Rusçanın yanı sıra Türkçe, Fransızca, İspanyolca, Almanca, Endonezca, Estonca, Slovence, İngilizce, Farsça, Arapça ve Kürtçe olarak paylaşıldı.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarından birkaç ay sonra açıklama yapan Erdoğan, “Memleketin her meselesine burnunu sokandan alim olmaz. Şimdi mahkeme kararı çıktı. Twitter, miwitter hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şöyle der, böyle der hiç umurumda değil. Herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü görecek.” diye konuşmuştu.

Geçtiğimiz günlerde de patlamaların meydana geldiği Atatürk Havalimanı’nda incelemelerde bulunmuş, bir taksicinin sosyal medyada, saldırının ardından şoförlerin yaralılardan ve yolculardan fazla para aldığına dair iddiaları hatırlatması üzerine, “Biliyorsunuz ben bu sosyal medyaya karşıyım. Bunları hiç takmayın.” demişti.



0 Yorum

Yorum Yaz