• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Çukurova Üniversitesinde Covid Aşısı ve PCR Baskıları Sebebiyle Derslerden Atılan Öğrenciler Hukuki Yollara Başvurdu!

Çukurova Üniversitesinde Covid Aşısı ve PCR Baskıları Sebebiyle Derslerden Atılan Öğrenciler Hukuki Yollara Başvurdu!

Çukurova Üniversitesinde Koronavirüs aşısı ve PCR testi yaptırmamış öğrencilerin, dersin hocaları tarafından sınıftan atılması gündeme gelmişti. Geçen hafta düzenledikleri basın toplantısıyla maruz kaldıkları hukuksuzlukları anlatan öğrenciler, üniversite senatosunun uyguladığı yaptırımların kanunsuz olduğunu vurgulamıştı. Yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaşan bir öğrenci, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Çukurova Üniversitesinde Covid Aşısı ve PCR Baskıları Sebebiyle Derslerden Atılan Öğrenciler Hukuki Yollara Başvurdu!
11 Eki 2021 11:42:32

Geçen hafta Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü önünde biraraya gelen PCR testi ve Covid 19 aşı karşıtı öğrenciler, üniversite senatosunda alınan hukuksuz kanunları düzenledikleri bildiri toplantısıyla protesto etmişti. 

Okulların yüzyüze eğitime başlamasının ardından negatif sonuçlu PCR testi bulunmayan ve koronavirüs aşısı olmayan öğrencilerin dersten atılmaları üzerine, eğitim-öğretim hakları için mücadele eden gençler, maruz kaldıkları yaptırımların anayasal haklara aykırı olduğunu dile getirmiş, uygulanan kanunsuz ve ayrıştırıcı muamelelerin sürdürülmesi halinde adli yollara başvuracaklarını bildirmişlerdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaşadıklarını paylaşan öğrenci, haksız bir yaptırımla dersten atıldıktan sonra tutanak hazırladığını ve kendisini sınıftan çıkaran hocaya imzalaratarak kayıt altına aldığını bildirdi. Eğitim hakkının engellenerek suç işlendiğini belirten öğrenci, suç duyurusunda bulunduğunu ve durumun takipçisi olacağını yazdı.



0 Yorum

Yorum Yaz