Ankara’daki Saldırı Türkiye'nin Dört Bir Yanından Protesto Edildi

Ankara’daki ‘barış mitingi’ öncesinde tren garı meydanında yaşanan ve en az 86 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırı Türkiye’nin dört bir yanında protesto edildi.

Ankara’daki Saldırı Türkiye'nin Dört Bir Yanından Protesto Edildi
11 Eki 2015 15:23:09

Ankara’da meydana gelen saldırılar, Eskişehir'de protesto edildi. Üniversite caddesindeki bir alışveriş merkezinin önünde önünde toplanan grup bir süre oturma eylemi yaptı. Grup daha sonra pankart açıp yürüyüşe geçti. Yürüyüşe katılanlar sık sık 'Ankara'da dövüşene, düşene bin selam' ve 'Faşizme karşı omuz omuza' şeklinde slogan attı.

Kalabalığın bir bölümü dağılırken, bir bölümüne de polis tarafından müdahale edildi.

DİYARBAKIR'DA BOMBALI SALDIRIYA PROTESTO: SİVİL KATLİAMLARA BİR YENİSİ EKLENDİ
Ankara’daki saldırı Diyarbakır’da da protesto edildi. Eyleme, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Fırat Anlı, HDP Eş Başkanı Ömer Önen, partililer ve sendika temsilcileri katıldı. 
Türkçe ve Kürtçe açıklamalarla saldırıyı kınayan grup adına açıklamayı Eğitim-Sen 2 Nolu Eş Başkanı Arin Zümrüt Karakoyun yaptı. Karakoyun, "Sivil katliamlara bir yenisi eklenmiştir. Bu alçakça saldırıları nefretle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

BATMAN’DA SALDIRIYI PROTESTO EDENLERE POLİS MÜDAHALESİ

HDP Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Saadet Becerikli ile Mardin milletvekili Mehmet Ali Aslan Ankara’da en az 86 kişinin yaşamını yitirdiği patlama kitlesel basın açıklamasıyla kınadı. Milletvekilleri kortej önünde yürüyen sırada, gruba karşı TOMA’dan sıkılan basınçlı su ve göz yaşartıcı sprey kullanıldı.

ŞANLIURFA’DA OTURMA EYLEMİ

Şanlıurfa’da Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri Ankara’da yapılan saldırıyı oturma eylemi yaparak protesto etti.

Polisin yoğun önlem aldığı alanda kalabalığa konuşan HDP İl Başkanı Sevda Çelik Özbingöl, acılarının çok büyük olduğunu ifade ederek, "Önce Diyarbakır’da, sonra Suruç’ta şimdi ise Ankara’da yeniden ortaya çıkan katliamın bombanın pimini çeken el aynı eldir. Geldiğimiz aşama vahim bir aşamadır. Bu karanlık oylar aydınlatılmadığı için Suruç’ta patlatılan bombanın Ankara’da patlatılmasına sebep olmuştur. Silahların susmasını istemeyen ve silahlardan halen medet uman siyasi güçlerin işbaşında olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz