Alman PEGİDA Haddini Aştı: Irkçılıkta Son Nokta

Almanya'nın Dresden şehrinde yine İslam düşmanı Pegida gösterisine binlerce kişi katıldı. Göstericilerden bazıları Merkel ve Gabriel için sembolik darağacı hazırlarken, konuşmacılar da Saksonya Eyaleti için özerk yönetim istediler.

Alman PEGİDA Haddini Aştı: Irkçılıkta Son Nokta
14 Eki 2015 10:04:58

 

Almanya’nın doğusundaki Saksonya Eyaleti başkenti Dresden’de yine İslam düşmanı Pegida tarafından düzenlenen Pazartesi gösterisine 9 bin kişi katıldı. Mültecilerin geri gönderilmesini taleb eden ırkçı göstericiler ‘Yurtdışına çıkarın’, ‘Halk biziz’ ve ‘Merkel gitmeli’ sloganları attılar.

Alman Federal Başbakanı Angela Merkel’i ‘Teresa anne’ye benzeten göstericiler, ancak ona Teresa ismi yerine ‘Terrorresia’ ismini vererek hakaret ettiler. Bazıları da Merkel’i Almanya’dan nefret eden birisi olarak adlandırdı. Diğer politikacılara da hakaret eden ırkçılar, ‘iltica mafyası’ ve ‘ayak takımı siyasetçiler’ ifadelerini kullandılar.

Göstericilerden biri sembolik olarak hazırladığı darağaçlarına Merkel ve Federal Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel’in isimlerini taktı. Ayrıca Tiyatro Meydanında yine göstericiler tarafından hazırlanan bir darağacına Merkel ve Gabriel için ayrıldığı ifadesi takılarak, idam edilmeleri ima edildi.

Pegida hareketi lideri Lutz Bachmann konuşmasında federal hükümetin mülteci politikasını eleştirerek, hükümet üyelerini ‘Berlin diktatörleri’ olarak adlandırdı.

Almanya Alternatif Partisi AFD'nin eski politikacılarından Pegida taraftarı Tatjana Festerling, Saksonya Eyaletinin, Federal Almanya Cumhuriyetinden ve AB'den ayrılarak özerk bir yönetime sahip olması gerektiğini savundu. Festerling, aynı zamanda Almanya'nın tümünü çevreleyen bir sınır koruma sistemi kurulması gerektiğini belirterek Merkel'i Almanya'yı bir 'orman kampı'na dönüştürmekle suçladı. Mültecileri de 'işgalciler' olarak adlandırdı. Festerling, Ağustos ayında Dresden'de yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde Pegida tarafından aday gösterilmişti. Oyların yaklaşık yüzde 10'unu almayı başardı.



0 Yorum

Yorum Yaz