Aden Körfezi'nde İran savaş gemileri!

İran'ın iki tane savaş gemisi Aden Körfezi'ne ulaştı, ABD de iki gemiyle karşılık verdi.

Aden Körfezi'nde İran savaş gemileri!
23 Nis 2015 10:51:24


"Husilerin Yemen'de yeniden harekete geçmesi ve Yemen halkı için yeniden tehdit oluşturmaları veya istikrara zarar vermeleri halinde Koalisyon harekete geçecek. Ayrıca Husilerin komşu ülkeler için tehdit oluşturması da yeniden bir askeri operasyonun başlaması için geçerli neden sayılacak."

26 MART'TA BAŞLAMIŞTI

Siyasi krizin yaşandığı Yemen'de Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i 'geçici merkez' ilan etmiş ve bazı ülkeler de diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Bu gelişmelerden sonra Husilerin Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetimi, Arap Birliği ve uluslararası topluma acil askeri müdahale çağrısında bulunmuştu. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekâtı başlatmıştı.

Operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır da katılmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz