400 PKK'lı Cizre'ye Bayrak Dikmek İçin Talimat Bekliyor

1 Kasım seçimlerinin ardından terör örgütü PKK'nın PYD ve YPG ile birlikte başta Cizre olmak üzere Şırnak'ı ele geçirme planları yaptığı ortaya çıktı.

400 PKK'lı Cizre'ye Bayrak Dikmek İçin Talimat Bekliyor
24 Eki 2015 12:32:06

1 Kasım Pazar günü yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinden sonra terör örgütü PKK'nın PYD, YPG ile birlikte başta Cizre olmak üzere Şırnak'ı ele geçirme planları istihbarat raporlarında ortaya çıktı.

400 PKK'LI TÜRKİYE'YE SIZACAK

İstihbarat raporlarına göre Suriye'deki kantonların sınıra yakın bölgesine yaklaşık 400 PKK'lı ve YPG'li yerleşecek. Talimat geldiğinde bu grup sınırdan ilçeye sızacak.

ALGI PEŞİNDELER

YDG-H'liler de eşzamanlı olarak hendek kazıp kamu binalarına yönelik bombalı saldırı düzenleyecek. Terör örgütü sözde PKK bayrağı asıp Suriye'deki gibi dünya kamuoyuna 'PYD ve PKK Cizre'yi ele geçirdi' algısı yaratacak.

Gelen istihbarat doğrultusunda sınırda ve ilçelerde önlemleri en üst seviyeye çıkaran güvenlik güçleri hainlerin planlarını daha girişimde bile bulunmadan en ağır şekilde yanıt alacaklarını belirtti.

7 HAZİRAN'DA BAŞARAMADILAR

Terör örgütü PKK 7 Haziran sonrası başaramadığı Cizre'den iç savaş çıkarma planını 1 Kasım sonrasına ertelediği ortaya çıktı. İstihbarat birimlerine gelen son raporlara göre 1 Kasım'da seçim sonuçları ne olursa olsun PKK iç savaş için tüm gücüyle saldırmayı planlıyor.

Çözüm sürecinin yeniden başlamasını hiçbir şekilde istemeyen ve bu süreçte iç savaş hayali kuran terör örgütü ağır kayıplar nedeniyle son hamlesini bu şekilde yapmayı planlıyor. (Kaynak: Akşam)



0 Yorum

Yorum Yaz