33 gazeteci ve ekonomiste beraat

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) şikayeti üzerine aralarında gazeteci, sanatçı ve ekonomistlerin olduğu 33 sanığın 'Piyasa dolandırıcılığı' suçlamasıyla 5'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada karar çıktı.

33 gazeteci ve ekonomiste beraat
29 Nis 2022 15:26:54

İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Vedat Gürdal, Şenay Becerikli ve Orhan Kalkan ile sanık avukatları ve şikayetçi BDDK ile SPK avukatları katıldı. Duruşma savcısı, "Sanıklar hakkında Sermaye Piyasası Kanunu'nun ABD doları fiyatının artacağına yönelik yaptıkları haber ve paylaşımlar nedeniyle dava açılmışsa da yabancı ülke paralarının sermaye piyasası aracı olarak sayılmadığından suçun unsurlarının oluşmadığı" gerekçesiyle beraat kararı verilmesi yönündeki mütalaasını tekrarladı.

"İTİBARIN ZEDELENMESİ YÖNÜNDEN HÜKÜM KURULMALI"

Şikayetçi BDDK avukatı Deniz Kubat, ilk olarak sanık Fercan Yalınkılıç ve Kerim Karakaya'nın tvde yaptıkları haberler nedeniyle haklarında işlem başlatıldığını, sanıklar hakkında "İtibarın zedelenmesi" suçu yönünden değerlendirme yapılarak hüküm kurulması gerektiğini belirtti.

Etiketler:   Gazeteci


0 Yorum

Yorum Yaz