Türkiye'den Musul'a askeri sevkiyat

150 kadar Türk Komandosu görev değişimi kapsamında Musul Başika kampına geçti.

Türkiye'den Musul'a askeri sevkiyat
06 Ara 2015 06:38:58

TSK, Musul'un Peşmerge güçleri kontrolündeki Başika kasabasında Türkiye'nin Barzani yönetimi ile işbirliği içinde kurduğu askeri üsse sevkiyat yaptı.

Musul’un kuzeyinde Türkiye sınırına yakın Peşmerge ve diğer IŞİD karşıtı muhalifleri eğitmek için bölgede bulunan Türk taburu görev değişimi yaptı.

150 kadar Türk Komandosu bu görev değişimi kapsamında Başika kampına geçti.

Alınan bilgilere göre 2,5 yıldır peşmergenin eğitimi için Musul yakınlarında bulunan Türk birliğinin değiştirilmesi için Başika bölgesine 150 civarında asker karayoluyla gönderildi.

BARZANİ İLE MUTABAKAT

25 tanktan oluşan zırhlı birlikte de nöbet değişimi yapıldı. Tanklar, Trakya’daki zırhlı birliklerden sevk edildi. Başika’ya yerleşen toplam asker sayısı 600’ü buldu. Bölgedeki askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre Başika’daki görev değişimi 2 gün önce yapıldı. Takviyeli görev değişimine ilişkin mutabakata, geçici hükümet döneminde dışişleri bakanı olan Feridun Sinirlioğlu’nun Kuzey Irak’a 4 Kasım’da yaptığı ziyaret sırasında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ile görüşmesinde varıldı.

BAĞDAT YÖNETİMİNDEN TEPKİ

Irak Dışişleri, “Bağdat yönetimi ile koordineli olmadan bir askeri operasyon kesinlikle kabul edilemez” diyerek Türkiye’nin Musul’a asker göndermesini kınadı.



0 Yorum

Yorum Yaz