Trump İslamofobi'yi tetikliyor

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Trump’ın açıklamalarına tepki gösteren uzmanlar, bu tür söylemlerin İslamofobi ve ırkçılığı tetiklediği konusunda hemfikir.

Trump İslamofobi'yi tetikliyor
17 Ara 2015 10:17:54

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından işadamı Donald Trump’ın İslam karşıtı söylemlerine sert tepki gösteren uzmanlar, bu tür nefret söylemlerinin İslamofobi ve ırkçılığı tetiklediğini belirtiyor. Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları’ndan çıkan“Amerikalı Müslüman Gençler” (Muslim American Youth) adlı kitabın yazarları New York Üniversitesi Lisansüstü Çalışmalar Öğretim Üyesi Prof. Dr. Michelle Fine ve Doç. Dr. Selçuk R. Şirin, ABD’deki Müslüman toplum ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

DEHŞET VERİCİ BİR DURUM

Prof. Dr. Michelle Fine, Trump’ın açıklamaları ile ilgili “ABD’de yaşayan herkes için dehşet verici bir durum” dedi. Trump’ın nefret söylemlerinin özellikle ABD’deki ırkçı beyazlar tarafından memnuniyetle karşılanmasına tepki gösteren Fine, “Maalesef bu korkunç bir kültürün beslenmesi demek. Trump ve yandaşları ABD anayasasını ihlal ediyor. ABD’nin demokrasiye taahhüdünü çiğniyor. ABD’nin değerlerine ters davranıyor. Trump’ın açıklamaları ABD’de yaşayan herkes için dehşet verici bir durum” dedi.

TEPKİ GELMESİ İŞİNE GELİYOR

New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Selçuk Şirin de Müslümanlara karşı kullandığı sert sözlerle dünyanın tepkisini çeken Donald Trump’ın, ABD’yi dünyadan koparmak isteyen ve pasaportu dahi olmayan kesimlere hitap ettiğini söyledi. Trump’ın hedefinin Cumhuriyetçi Parti’de oyların yüzde 50’sini almak olduğunu ifade eden Şirin “Dünya genelinde tepki gelmesi Trump’ın işine geliyor. New York Times başta olmak üzere bütün medya Trump’ı eleştiriyor günlerdir. Fakat sıkıntı şu, Trump’a destek verenler bunları izlemiyor”  şeklinde konuştu.

 



0 Yorum

Yorum Yaz