Tacikistan'da 45 Farklı Grup İşbaşında!

Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de İslam’i kültürün yayılmaması için 45 farklı Özel çalışma grupları geliştirildi.

Tacikistan'da 45 Farklı Grup İşbaşında!
03 Eyl 2015 09:20:34

Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de İslam’a ait değerlerin yayılmaması için Duşanbe Belediyesi yetkilerini aşan yeni baskı araçları geliştirdi. Sözde radikal grupların başkent ve çevresinde faaliyetlerini durdurmak adına 45 adet özel yetkilerle donatılmış gruplar oluşturuldu.
 
Duşanbe Belediyesi Basın-Yayın Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre özel yetkilerle donatılmış gruplara, başta yazar ve alimler olmak üzere kanaat önderleri ve stk üyeleride dahil edilerek İslami kültürün tabana yayılmaması hedeflenmektedir.

Yeni oluşturulan bu 45 grubun asıl amacı milli değerleri ayakta tutmak, vatandaşları çağdaş geleceğe hazırlamak (batı toplumlarında olduğu gibi islam ile taban tabana zıt bir şekilde yetiştirmek), kanunlara ve nizamlara uymaları için vatandaşlık bilincini geliştirmek.

Son zamanlarda Cumhurbaşkanı Emomali Rahmanovun “Arap, İran veya Türk bayanlarının giyinme tarzını ülkemizde istemiyoruz” ve “tesettürlü bayanlar cahildir” açıklamalarından sonra ülkede çarşaf, ferace ve diğer Müslüman kadınların elbiselerini satanlara ve giyenlere karşı mücadele başlatılmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz