Sultanbeyli Saldırısını HSB üstlendi

İstanbul Sultanbeyli'de gerçekleştiren ismin Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi nüfusuna kayıtlı Ayhan Gökçe olduğu öğrenildi. Saldırıyı HSB isimli bir örgüt üstlendi.

Sultanbeyli Saldırısını HSB üstlendi
11 Ağu 2015 11:01:13
İstanbul Sultanbeyli'de önceki gece polis karakoluna düzenlenen intihar saldırısını PKK'nın üstlendiği iddia edilmişti; ancak ilerleyen saatlerde "Halk Savunma Birlikleri (HSB)" isimli bir Twitter hesabından saldırıyı üstlenen açıklamalar geldi. 

 
Saldırıyı gerçekleştiren ismin Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi nüfusuna kayıtlı Ayhan Gökçe olduğu öğrenildi.
Önceki gece düzenlenen saldırıdan sonra dün sabah saatlerinde de aynı yerde çatışma çıkmıştı. Çatışma sırasında İstanbul Bomba İmha Şube Müdürü hayatını kaybetmişti. Çatışma sırasında iki saldırgan da vurularak öldürülmüştü.
 
İstanbul Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezi’ne düzenlenen bombalı saldırıda kullanılan araç paramparça oldu. Araçtan geriye lastiğinin de bağlı olduğu bir parça kaldı. Saldırıyı düzenleyen terörist de parçalandı. Araçtan geriye kalan tek parça patlamanın şiddetini gözler önüne serdi. Patlama sırasında üçü  polis 10 kişi yaralandı.
 
"POLİS YELEKLİ, ŞORTLU TERÖRİST"
 
Sultanbeyli'de saldırı düzenlenen polis merkezinin önünde inceleme yapan polislerin üzerine ateş açıldı. Açılan ateş sonucu bir vatandaş kolundan yaralandı. Polis açılan ateşe anında karşılık verdi. Çatışmada bir polis müdürü hayatını kaybederken, iki saldırgan ölü olarak ele geçirildi. Şort giyen saldırganlardan biri öldürülmeden hemen önce ateş açarken görüntülendi.
 
 Saldırı sonrası kaçan saldırganlardan biri Hakdiyen Sokak üzerinde bir evin bahçesinde sıkıştırıldı. Uzun süren çatışma sonrasında terörist bomba hazırlarken bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Saldırganın polis yeleği giydiği dikkat çekti.



0 Yorum

Yorum Yaz