Şebab Direnişçileri Hükümet Binalarına Saldırdı

Eş Şebab Hareketi'ne bağlı direnişçiler Mogadişu'da 2 bakanlığın yer aldığı binaya saldırdılar.

Şebab Direnişçileri Hükümet Binalarına Saldırdı
16 Nis 2015 12:12:24

Somali'de Eş Şebab Hareketi'ne bağlı direnişçiler, bugün Somali'nin başkenti Mogadişu'da Yüksek Eğitim Bakanlığı ve Petrol Bakanlığının yer aldığı binaya saldırı düzenlediler. 
Saldırı bina önünde kısa süreyle 2 şiddetli patlamanın ardından meydane geldi. Direnişçiler hükümet binasına girerek güvenlik güçleriyle çatışmaya başladırlar.
Polis memuru Muhammed Dahir; bakanlık binası önünde park halinde duran aracın patladığını ve hemen ardından silahlı kişilerin bakanlık binasına girdiklerini söyledi.
Görgü tanıkları olay yerinde yerde yatan yeni öldürülmüş kişleri gördüklerini aktardılar.
Şebab Hareketi sözcüsü Şeyh Abdiasis Ebu Musab Reuters'e yaptığı açıklamada: "Mücahidlerimiz şuan içeride ve çatışmaya devam ediyorlar."dedi.
Şuana kadar gelen bilgilere göre 8 hükümet çalışanı ve güvenlik görevlisi öldürüldü. Çatışmalar halen devam ediyor. Bakanlık binasından yoğun dumanların yükseldiği görüliyor.
Saldırının yaşandığı yer K5 isimli yüksek güvenlikli bölgede yer almakta.
El Kaide'ye yakınlığıyla bilinen Eş Şebab Hareketi Somali’de federal geçiş hükümetini ortadan kaldırmak ve İslam Şeriatı'na dayalı bir yönetim tesis etmek için 2006’dan bu yana mücadele veren silahlı bir grup. Somali'de kontrol altında tuttuğu tüm bölgelerde şeriat kanunlarını uygulayan Eş Şebab, bunu tüm ülkeye yaymayı planlıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz