• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • SDG askeri lideri Abdi, operasyon durumunda Türkiye'ye karşı Suriye hükümeti ile birlikte olacağız!

SDG askeri lideri Abdi, operasyon durumunda Türkiye'ye karşı Suriye hükümeti ile birlikte olacağız!

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştireceği operasyon durumunda SDG, Suriye hükümeti ile hareket edeceğini açıkladı

SDG askeri lideri Abdi, operasyon durumunda Türkiye'ye karşı Suriye hükümeti ile birlikte olacağız!
05 Haz 2022 22:39:55

SDG: Operasyon durumunda Şam ile koordinasyon halinde olacağız

SDG'nin askeri lideri Mazlum Abdi Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine olası askeri harekatı durumunda Şam yönetiminin hava savunma sistemlerini kullanması gerektiğini belirtti. 

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine olası askeri harekatında Suriye hükümet birlikleriyle koordinasyon içinde olacaklarını belirtti. Abdi askeri harekat durumunda Suriye hükümetinin Türk jetlerine karşı hava savunma sistemlerini kullanması gerektiğini de ifade etti. 

ABD destekli SDG'nin askeri lideri Mazlum Abdi bu açıklamayı Reuters haber ajansına yaptı.

Türkiye'ye karşı Suriye hükümeti ile birlikte 

Abdi askeri operasyon durumunda Türkiye'ye karşı Suriye hükümet birlikleri ile koordinasyon içinde olacaklarını ve birlikte çalışmaya "olumlu" baktıklarını ifade etti. 

"Önceliğimiz Suriye topraklarını savunmak ve kimse bu durumdan faydalanarak sahada kazanımlar elde etmeyi düşünmemeli" diyen Abdi, Şam ile daha fazla askeri koordinasyonun bu yarı özerk yönetimi "tehdit etmeyeceğini" belirtti. 

Yeni bir operasyonun yaklaşık bir milyon insanı yerinden edeceğini, SDG'nin daha geniş cephelerde savaşmak zorunda kalacağını kaydeden Abdi, bu durumun IŞİD militanlarının bulunduğu ve SDG güçlerince tutulan kamp ve hapishanelerde güvenlik boşlukları yaratabileceğini savundu.

Lavrov-Çavuşoğlu görüşmesinden umutlu 

"İki cephede birden savaşamayız" diyen Mazlum Abdi, 8 Haziran'da Türkiye'ye gelecek Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yapacağı görüşmede gerilimin düşmesini umduklarını da sözlerine ekledi. 

Suriye hükümeti geçen ay yaptığı açıklamada Türkiye'nin olası askeri harekatını "savaş suçu ve insanlığa karşı suç" olarak değerlendireceğini açıklamıştı. 



0 Yorum

Yorum Yaz