RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 15. Gün Tavsiyeleri

Mübarek Ramazan ayı, on bir ayda bir gelen eşsiz bir fırsat. Peki, Müslümanlar olarak Ramazanı en güzel şekilde nasıl değerlendirebiliriz? Sizler için hazırladığımız Ramazan Köşemizde her gün yapılması tavsiye edilen ibadetler, dualar, her güne özel bir ayet, bir hadis ve bir söz bulabilirsiniz.

RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 15. Gün Tavsiyeleri
20 Mayıs 2019 10:26:34

15. Günün Tavsiyesi

Allah (cc)`ın  biz Müminler için ölümü ne zaman nerede takdir ettiği belli değildir. Bu bakımdan bu ramazanı son ramazanmış gibi idrak edip ibadetlerimizi en güzel şekilde ifa etmeliyiz.

15. Gün Edilebilecek Dua 


Allahım! Senin pak, güzel, mübarek ve zatına en sevimli ismin ile senden dilerim. O isminle çağrıldığın zaman cevap verirsin. O isminle senden istendiği zaman verirsin. O isminle senden rahmet talep edildiği zaman rahmet eylersin. O isminle sıkıntıdan kurtulmak için senden yardım dilendiği zaman sıkıntıdan kurtarırsın.

15. Güne Özel Ayet ve Hadis

Âyet-i Kerîme

İnananlar ancak o kimselerdir ki Allah’ın adı anıldığı zaman yürekleri titrer, O’nun ayetleri kendilerine okunduğu zaman onların imanlarını artırır. Ve ancak Rablerine güvenirler.

(Enfal 2)

Hadîs-i Şerîf

“Kim Ramazan’ın faziletine inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek terâvih namazını kılarsa, geçmiş günahları bağışlanır.”
(Buhârî, Îmân 37 ; Müslim, Müsâfirîn 173, 174.)

1 Söz

Dargın ve küskün olanları barıştır ki yarın kıyamet gününde sevinenlerden olasın.
(İmam Gazali)

Ramazan Ayında Yapılması Tavsiye Edilen İbadetler;
-Kur’an’ı Kerim’i Hatmetmek
-Meal Okumak
-Duha, Evvabin ve Teheccüd Kılmak
-Teravih Namazı Kılmak
-Dua Etmek ve Tesbihat
-Sadaka Vermek



0 Yorum

Yorum Yaz