Papa Bilmelidir ki "Ancak Müslümanlar Kardeştirler"

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco Afrika turunun üçüncü ayağı Orta Afrika'da cami ziyaret edip Müslüman ve Hristiyanların kardeş olduğunu söyledi.

Papa Bilmelidir ki "Ancak Müslümanlar Kardeştirler"
01 Ara 2015 09:52:18

Papa, Başkent Bangui’nin en tehlikeli mahallesi olarak bilinen PK5 bölgesindeki Koudoukou Camisi’nde, “Müslümanlar ve Hristiyanlar kardeştir. Aranızdaki nefreti ve şiddeti durdurun” çağrısında bulundu. 

Son yıllardaki çatışmaların ardından çok az Müslüman’ın kaldığı başkent Bangui’nin kenar mahellesindeki Müslüman bölgesini ziyaret eden Papa için geniş güvenlik önlemleri alındı. Cami ziyareti Papa’nın 24 saat süre ayırdığı Orta Afrika gezisinin en riskli kısmı olarak medyada yer aldı.

Orta Afrika'da Neler Oluyor? Şiddetin Kaynağı Kimler?

Dünya kan gölüne dönmüş, Suriye, Irak, Mısır, Yemen, Afganistan, Çeçenistan, Doğu Türkistan ve daha sayamayacağımız birçok ülke. Her yerde akan kan Müslümanların kanı. Batısıyla doğusuyla şirk güçleri ittifak etmiş, aç kurt misali Müslümanlara saldırmakta ve bunları da yaparken "Barış ve Demokrasi için" sloganıyla haykırmaktalar. Batının iki yüzlülüğü ve İslam'a karşı olan kini bir defa daha ortaya çıktı...

Orta Afrika Cumhuriyetinde Müslüman devlet başkanının Hristiyan grupların batı destekli darbe girişiminden sonra ülkede huzuru tekrar tesis etmek için görevi bırakmasının ardından 2 yıla yakın süre geçti. Ancak geçen süre boyunca ülkede Müslümanlara yönelik şiddet olaylarında herhangi bir azalma meydana gelmediği görülüyor.

Videodaki görüntülere benzer vahşet içerikli görüntülerin sayısında ise azalma yerine dahada artış gerçekleştiği biliniyor. Fransa ordusunun açık bir şekilde destek verdiği Hristiyan grupların, Müslümanları Orta Afrika Cumhuriyetinden tamamen çıkarma amacında olduğu, bunun da küresel emperyalist güçlerin İslama karşı açtığı savaşta bir başka cephe olarak yorumlanması gerektiği uzmanlarca dile getiriliyor.

Müslümanlara karşı sıradanlaşan ülke çapındaki vahşetten görüntüler ...

Orta Afrika’daki Müslümanlar Hristiyan Olmaya Zorlanıyor

Orta Afrika'da müslümanların evleri yıkılıyor, camileri harap ediliyor. Lakin buna rağmen Müslümanlar yine de zulümden kurtulamıyor. Müslümanlar kardeşlerimizi Hristiyan olmaya zorluyorlar.  Durum böyle iken bu zalimler nasıl bizim kardeşlerimiz olabilir. Hem Rabbimiz buyurmuyor mu:

'Ancak Müslümanlar Kardeştirler!'

 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz