Özel Haber: Yemen Savaşının Düşündürdükleri

Yemen operasyonu da dâhil yaşanan son gelişmeler; bitirildiği iddia edilen ve Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Eş Başkanı olduğu Büyük Ortadoğu Projesi’nin (B.O.P.) tüm hızıyla devam ettiğini gösteriyor.

Özel Haber: Yemen Savaşının Düşündürdükleri
26 Mar 2015 22:58:08

George W. Bush döneminde Ağustos 2003’te, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice, Washington Post Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şöyle diyordu: 'B.O.P. içinde yer alan 22 ülkede rejimler ve sınırlar değiştirilecek.'
Ortadoğu’da yaşanan Yalancı Bahar’ın neticesinde değişen hükümetler ve bu değişimler sonrasında yaşanan olaylar bu projenin yavaş ve emin adımlarla gerçekleştirildiğini ispatlıyor. 
Rice’ın açıklamasından on sene kadar sonra, 2013 yılında, yine Amerika’da New York Times gazetesi yazarlarından Robin Write’ın, Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendirdiği yazısında; ‘gelecekte Ortadoğu'da 5 ülkenin parçalanacağını ve 14 yeni devlet ortaya çıkabileceği’ni ileri sürmesi bugün Yemende başlatılan operasyonların bu planların bir parçası olduğunu ve yakında diğer iddiaların da gerçekleşmesinin pek şaşırtıcı olmayacağını düşündürüyor.
Gelin bu haberi tekrar hatırlayalım:

ORTADOĞU HARİTASI YENİDEN ÇİZİLECEK

New York Times gazetesi, Ortadoğu haritasının yeniden çizilebileceğini ve 5 devletten 14 yeni devlet çıkabileceğini iddia etti.
Deneyimli dış politika analisti ve gazeteci Robin Wright, çatışmaların yaşandığı Ortadoğu'daki birçok ülkenin gelecekte bölüneceğini öne sürdü.

5 ÜLKE BÖLÜNÜYOR

New York Times gazetesinde haritalı bir analiz yayınlayan Wright; Suriye, Irak, Suudi Arabistan, Libya ve Yemen'in bölüneceğini öne sürdü.

EN BÜYÜK BÖLÜNME SUUDİ ARABİSTAN'DA

Bu 5 ülkeden tam 14 devlet çıkabileceğini öne süren Amerikalı gazeteciye göre en büyük parçalanmayı Suudi Arabistan yaşayacak ve Suudi Arabistan şu andaki sınırlarının orta bölümünde yer alacak.
Ülkede yönetim, gelecekte prenslere geçtikçe kabile ayrımları derinleşecek; kuzey, güney, doğu ve batı Arabistan doğacak.
New York Times: Kürdistan Kurulacak

SURİYE VE IRAK'TA KÜRDİSTAN, SURİYE'DE ALEVİ DEVLETİ

Yaklaşık 2.5 yıldır çatışmaların yaşandığı Suriye'nin yanı sıra, Irak da 3'e bölünecek.
Suriye'nin Akdeniz kıyısında bir Alevi devleti oluşacak. Suriye'nin Kuzey’i ile Kuzey Irak'ta bir Kürdistan devleti kurulacak.

ŞİİSTAN KURULACAK

Suriye ve Iraklı Sünniler ortak bir devlet kuracak. Irak'ın güneyindeyse ‘Şiistan’ devleti olacak.

YEMEN YENİDEN BÖLÜNECEK

Yakın zaman önce birleşen Yemen, Kuzey ve Güney Yemen olarak yine bölünecek.

LİBYA'DA 3 DEVLET

Libya da parçalanmadan kurtulamayacak. Kabileler arasındaki büyük rekabet sonucu, Ülkenin Doğu’sunda Sirenakya, Batıda Trablus ve Güney-Batıda Fizan adlı devletler ortaya çıkacak.

MÜSLÜMANLAR UYANMALI!

Yazıda en dikkat çekici noktalardan birisi, bugün Yemen’e yapılan operasyonların başını çeken Suudi Arabistan’ın en büyük bölünmeyi yaşayacağının iddia edilmesi. Bu da “Amerika’ya güven olmaz” diyen Ecevit’in sözünü bize yeniden hatırlatıyor.
Dikkati çeken diğer bir nokta ise bu operasyonların yapılacağı her yerde, önce bir ayaklanma başlaması ve bu ayaklanmaların hepsinin tam Amerika’nın istediği yerde ve istediği zamanda olması.
Ve şimdi Yemen’de, üçüncü bir ‘Irak-Suriye vakası’ gerçekleştirilmek isteniyor.
Müslümanlar; Şii-Sünni kavgası çıkarılmak suretiyle bir kez daha parçalanmak isteniyor. 
Gerek Türkiye gerekse İran böyle bir oyunun içinde yer almamalı ve bu kavgaya girmemelidirler. Rabbimizden, düşmanın üzerimizde oynadığı bu oyunu bozmasını niyaz ediyoruz.

 



0 Yorum

Yorum Yaz