Nihat Zeybekci: AK Parti'deki arkadaşlarımız içkisini içebilen hoş görüye sahiptir!

AK Parti tarafından İzmir için aday gösterilen Nihat Zeybekci'nin, 'AK Parti'deki arkadaşlarımız bugün içkisini içebilen, namazını da kılabilen, günü geldiğinde orucunu tutabilen bir hoş görü alanına sahiptir.' ifadeleri tepki çekti.

Nihat Zeybekci: AK Parti'deki arkadaşlarımız içkisini içebilen hoş görüye sahiptir!
03 Ara 2018 17:37:11

AK Parti tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Nihat Zeybekci'nin, son açıklamaları tepki çekti.

Hürriyet'ten İpek Özbey'e demeç veren Zeybekci, "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığım röportajda 'İzmir sadece CHP'nin değil, demokrasinin, çağdaşlığın, huzurun kalesidir. Bu yüzden bizi seçiyorlar' demişti... İzmirli'nin hayat tarzı endişesini anlıyor musunuz? sorusuna şöyle yanıt verdi:

"İnsanların yeme-içme alışkanlıklarıyla, kılık-kıyafetleri, eğitim ve söylem, her türlü ibadet özgürlükleriyle ilgili tereddüt oluşturacak bir şey görmüyorum. Bugün İzmir ile ilgili şunları duymuyor değilim: 'Rakımıza dokunma...' Eyvallah. Bugün insanların özgürce içkilerini içebildiklerini ben biliyorum. AK Parti'deki arkadaşlarımız bugün içkisini içebilen, namazını da kılabilen, günü geldiğinde orucunu tutabilen bir hoş görü alanına sahiptir. Türkiye'nin bir özeti gibidir AK Parti. Demek ki biz anlatamamışız. İzmir'de bir anlatamama sorunumuz var. Özgürlükler şehridir, ilk hareketlerin başladığı yerdir. Cumhuriyet'in ilk yıllarında kurulan ilk çok partili partinin kurulduğu, mitingini yaptığı yerdir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın içki karşıtlığına rağmen Zeybekci'nin son açıklamaları, "İzmir'deki CHP seçmenini AK Parti tarafına çekmek için mi böyle bir açıklama yapıldı?" sorularını da beraberinde getirdi.  

Binali Yıldırım: Tekirdağ'da 2 rakı fabrikası vardı, bizim dönemimizde şimdi 18 tane oldu!

Zeybekci'nin tepki çeken bu açıklamalarına benzer bir açıklamada 2014 yılındaki yerel seçimlerde yine İzmir Büyükşehir Belediyesi için aday gösterilen eski Başbakan ve şimdiki TBMM Meclis Başkanı Binali Yıldırım'dan gelmişti.

2014 yılının mart ayında özel bir televizyon programına açıklama yapan Yıldırım, "İstanbul'da Nişantaşı, Beyoğlu, Çiçek Pasajı var. İstanbul'daki yaşam tarzının İzmir'den ne farkı var? Rakısını içme, balığını yeme, eğlenceye gitmede bir farkı var mı? Tekirdağ'da 2 rakı fabrikası vardı, bizim dönemimizde şimdi 18 tane. Hizmet ortaya koyamayınca yapay gündem oluşturmakta çok mahirler. 'Arsenik de içeriz, zehir de içeriz AKP 'ye oy vermeyiz' diyorlar, böyle bir kampanya yapıyorlar. Bunun akılla izahı yok. Bu tamamen o anda oluşturulan psikolojik havanın sonucu." ifadelerini sarf etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Belediye başkanlığımdan bu yana bulunduğum her yerde alkolü kaldırdım

İçki içmeyi "hoş görü" olarak gösteren Zeybekci'nin ve Yıldırım'ın geçmişteki açıklamaları tepki çekerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da içki hakkında daha önce söylemiş olduğu bazı sözlerini akıllara getirdi.

21 Nisan'daki Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni'nde konuşan Erdoğan, "Belediye başkanlığımdan bu yana bulunduğum her yerde alkolü ben kaldırdım. Çok başlıklar attılar. Çok köşe yazıları yazdılar. Bunları yazıyorsun da anayasaya niye bakmıyorsun? Anayasada devletin gençlikle ilgili görevi sayılırken orada 'Devlet gençlerini kumardan, uyuşturucan korur' diyor. Ama bizden önce gelen yönetimlerin hiçbiri bunu uygulamadı. Ama biz uyguluyoruz. Şu anda bizim yönetimimizde olan yerlerde asla böyle bir şey olamaz. Geldiğimden bu yana hiçbir zaman ben misafirlerime alkollü içki ikram etmedim. Tasarruf benimse ben de sevdiklerime sevdiğimden ikram ettim." ifadelerini kullanmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz