Neslimiz Bozuluyor! Gençlik Haramlarla Büyüyor!

(ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü, Nisan ayı toplantısında eğitim sistemindeki bozuklukların öğrencilere nasıl yansıdığını anlattı. "Evlilikler azalmış boşanmalar artmış durumdadır. Sigara, içki ve madde kullanımı, yalan ve küfürlü konuşmalar gittikçe artmaktadır." diyerek gençlerdeki bazı sorunlara değindi.

Neslimiz Bozuluyor! Gençlik Haramlarla Büyüyor!
05 Nis 2015 11:47:41

Milli Eğitim sistemindeki çarpıklıkların sosyal hayata nasıl yansıdığını anlatan Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü, “Gençlerimiz çalışıp kazanmak yerine kumarla kısa yoldan kazanmak yoluna gitmekteler” dedi.

Yalan ve Küfürlü Konuşmalar Gittikçe Artmaktadır

Derneğinin Nisan ayı şube başkanları toplantısında basın açıklaması yapan Sürücü, Türkiye’nin çelişkiler yumağı içerisinde olduğunu söyledi. Savcı Kiraz’ın korunamaması ile aynı gün yaşanan elektrik kesintisinin hala ciddi bir açıklama yapılamamasının ülkemizin içerisinde bulunduğu hali pür melaline dikkat çeken Sürücü, bu ülkenin eğitim sisteminde büyük sıkıntılar bulunduğunu belirtti. Alınan eğitimin insanları iyiye değil, kötülüğe sürüklediğini dile getiren Sürücü, Türkiye’nin karnesini açıklayarak, “DDK raporlarına göre 18 yaş altı gençlerin % 28.4’ü sayısal loto, % 25.9 iddia, % 19.8’i hemen kazan oynamakta, % 25.9’u piyango almaktadır. Gençlerimiz çalışıp kazanmak yerine kumarla kısa yoldan kazanmak yoluna gitmekteler. YGS sınav sonuçlarına bakınca 42.551 kişi sınavdan sıfır puan almış, Testlerdeki başarı ortalamaları da geçen yıla göre fen bilimleri dışında düşmüştür. 2005 yılında 56 bin olan tutuklu ve hükümlü sayısı, 2013 yılında 164 bine çıkmış. Evlilikler azalmış boşanmalar artmış durumdadır. Sigara, içki ve madde kullanımı, yalan ve küfürlü konuşmalar gittikçe artmaktadır. Tüm bu olumsuzluklara bakınca nerede hata yaptık sorusunu sormak gerekir. Hata yapılan yerin eğitim sistemi ve yöntemleri olduğu ise ortadadır. Nasıl bir eğitim anlayışına sahibiz ve nasıl eğitim yapıyoruz ki olumsuzluklar azalacağına sürekli artıyor?” diye konuştu.

Avrupa Kültürüne Özendirici Çalışmalardan Vazgeçilmelidir

Bu yanlışlıkların temelinde; temeli sömürgecilik ve zulüm olan eski roma ve yunan kaynaklı batıcı, materyalist eğitim sisteminin olduğuna inandığını ifade eden Hamdi Sürücü, “Eğitim sistemimizin materyalist batıcı bakış açısından kurtarılıp, temeli Hak ve adalet olan, nefis terbiyesini esas alan ahlak ve maneviyat temelli eğitime geçilmesinden başka çare yoktur. Aile kavramı kalmamış, ahlaksızlığın zirve yaptığı Avrupa’nın öğrencilerimize örnek gösterilmesinden ve AB ile ilgili okullardaki yarışma ve Avrupa kültürüne özendirici diğer çalışmalardan vazgeçilmelidir” şeklinde konuştu.

Ülkemizi, milletimizi, İslam Dünyasını ve bütün insanlığı Avrupa kültürünün olamayacağının ortada olduğunu vurgulayan Öğ-Der Genel Başkanı Hamdi Sürücü; “Bilinmelidir ki, bizi kurtaracak olan Avrupa kültürü değil, tarihte olduğu gibi kendi inanç ve ahlâk değerlerimizdir. Müfredat çalışmalarının ve ders kitabı hazırlama kriterlerinin gençlerimize İslam’ın ahlâk ve kültürünü kazandıracak ölçülerde düzenlenmesi ve karma eğitimden vazgeçilmesi gerekir.” dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz