Myanmar Polisinden Müslüman çocuklara işkence

Myanmar Polisi, Arakan Eyaletindeki Arakanlı çocuklara işkence ediyor.

Myanmar Polisinden Müslüman çocuklara işkence
27 Kas 2015 10:52:56

Myanmar Polisi, Arakan Eyaletindeki Arakanlı çocuklara işkence ediyor. Bust çetelerim kitlesel saldırılarına maruz kalan Arakanlı Müslümanlar, şiddet ve baskı görmeleri sürüyor. 

Arakan Haber Ajansı (AHA)'nı verdiği bilgilere göre, öncek gün Myanmar Polisi, odun satmak için Mogandu çarşısına gitmekte olan iki Arakanlı çocuğun durmasını istedi. İki arakanlı çocuk plis merkezine götürülerek sorguya alındı.Polis merkezindeki sorgu sırasında, gecenin uzun saatleri boyunca çocuklara işkence ettiler ve onları tüfek dipçikleri ile dövdüler.
Polisler, ertesi günün sabahı çocukları serbest bırakmadan önce, onlardan 100 bin Myanmar Kyat'a karşılık 300 bin Kyat talep etti. 

Ayrıca, Arakan'da Müslüman bir kadın, Myammar polisi tarafından hırsızlığa uğradığı belirtildi. Ajans muhabirine göre; Arakan'ın Mongdo şehrinde bir kadın, kontrol noktasından geçerken, Myammar polisi tarafından hırsızlığa uğradı.  Polis, kadını durdurdu ve detaylı bir arama yapmak için kol çantasını çıkarmasını söyleyerek, içinde birkaç altın takının bulunduğu çantayı boşaltmak istedi. Muhabir, yeni evli kadın ailesini ziyaret için baba evine giderken olayın gerçekleştiğini ifade etti.



0 Yorum

Yorum Yaz