Miting Alanında Patlama: En az 100 Polis Yaralı

Başkent Kiev'de ayrılıkçı bölgelere özel statü tanıyan bir yasa tasarısının protestoları sırasında atılan bomba,bir polisin ölümüne, 100 polisin de yaralanmasına yol açtı.

Miting Alanında Patlama: En az 100 Polis Yaralı
01 Eyl 2015 09:28:22

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki meclis binasının dışındaki bir patlamada, onlarca polis, protestocu ve gazeteci yaralandı. Patlama, meclisin önündeki bir protesto gösterisi sırasında eylemcilerle polis arasında yaşanan çatışmanın ardından meydana geldi. Patlamaya göstericilerin olduğu taraftan polise atılan bir el bombasının neden olduğunu bildiriliyor. Patlamada bir polis hayatını kaybederken, 100'e yakın polis ve gösterici de yaralandı. Yaralı polislerden 10'unun durumunun çok ciddi olduğu duyuruldu.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov kişisel Facebook hesabından yaptığı açıklamada, el bombası atan göstericinin de içinde olduğu 30 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Avakov, “İnceleme ve ceza kaçınılamaz. Yaklaşık 30 kişi gözaltında. Bu sayı daha da artacaktır. El bombası atan kişi yakalandı, aralarında büyük ölçüde yıkım yaratabilecek F1 tipinin de olduğu el bombaları da ele geçirildi” diye yazdı.

İçişleri Bakanlığı ise, çatışmalarda yaralanan 10 polisin sağlık durumunun kritik olduğunu açıkladı. Açıklamada, yaralı polislerin kesin sayısı ise belirtilmedi. Kiev Valisi Vitaliy Kliçko parlamento binası önündeki çatışmalarda ölenler olduğunu açıkladı. Ancak Kliçko, ölü sayısına ilişkin kesin bir rakam vermedi.

Söz konusu gösteriye katılan milliyetçi Ukraynalılar, ayrılıkçı bölgelere özel statü tanıyan bir yasa tasarısını protesto ediyordu.


 

 



0 Yorum

Yorum Yaz