Kendi çocuğunu istismar ettiği iddia edilen hakime velayet davasında iltimas mı geçildi?

Kahramanmaraş’ta yaşanan Dr. Aynur E., çocuğunun velayetinin, çocuğa karşı cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği eski eşine verilmesi üzerinde medyada sesini duyurdu.

15 Ara 2020 14:39:10

Kahramanmaraş’ta yaşayan Dr.Aynur E., babası tarafından cinsel istismara maruz kaldığını iddia ettiği oğlunun velayetinin 7 yıl sonra babaya verilmesi üzerine medyadan sesini duyurdu.

İddialara göre evliliği sürecince kendisinin de cinsel istismara maruz kaldığını belirten anne Aynur E., eşinin oğluna da cinsel istismar uyguladığını farkedince eşinden boşandı.

Babanın çocuğa karşı davranışlarının mahkemeye yansıması üzerine hakim, velayeti anneye vererek 7 yaşına kadar çocuğun babada yatılı kalmamasına karar verdi. İdari hakimlik mesleğini sürdüren baba Ş.K mahkeme kararının bozdurdu.

Velayetin annede olduğu 7 yıl sürecince taraflar arasındaki anlaşmazlık devam ettiği için anne Aynur E. Birçok defa hakim karşısı çıktı.

Haziran ayında baba Ş.K’nın da hakimlik yaptığı Gaziantep’te gerçekleşen velayet davasında, “velayet hakkını kötüye kullanmak” gerekçesiyle velayet anneden alınarak babaya verildi.

Anne Aynur E. Yaşadıklarını Anlattı

Cinsel istismarın adli tıp raporu ile kanıtlandığını savunan Dr. Aynur E.:

“Kahramanmaraş’ta aile hekimi olarak çalışıyorum. Şuan çok üzüntülüyüm. Ben 8 yıl önce ayrıldım. 8 yıldır hukuk mücadelesi veriyorum. Karşımdaki insan hakim olduğu için bütün davalar kapatılıyor. Hep ben haksız çıkarılıyorum. Kazandığım bir tane dava yok. Artık oğlumla ilgili istismar olayı olunca dayanamadım haberlere çıkmaya karar verdim. Beni en çok üzen babasının yanına gittiği zaman kötü şeyler anlatıyordu. Eve geldiğinde babası tarafından fiziksel istismara uğradığını anlatıyordu. Bunun üzerine oğlumu çocuk psikiyatrıya götürdüm. Çocuk psikiyatrı bana, ‘Çocuğunuz çok kötü şeyler anlatıyor. Bunun üzerine düşmelisiniz’ dedi. Sonra okulunda rehber öğretmene götürdüm. Rapor hazırladı aynı şeyleri o da söyledi. Bu durumu savcılığa ilettim bir sonuç elde edemedim. Çünkü karşımdaki kişi hakim. İstanbul Tıp Fakültesi'ne gitmek zorunda kaldım. 15 gün çocuğumla burada kaldık. Profesörlerin incelemesi sonrası çocuğa cinsel istismar olduğuna dair rapor düzenlediler. Raporla birlikte adliyeye müracaat ettim. Baba Gaziantep’te çalıştığı için evraklar oraya gönderildi. Yine burada kapatıldı dosya. Sabır ettim ama baba velayet davası açtı. Kendisi evli, 2 çocuğu var. Gaziantep’te görülen velayet davası da babasının çocuğu uygunsuz cinsel davranışları vardır yazılı adli tıp raporu olmasına rağmen çocuğun velayeti babaya verdi."


İstismar raporu alan anneye 35 bin TL para cezası

Çocuğunun babasından döndüğü günlerde normalden farklı davrandığını gören anne Aynur E., çocuğun da anlatması ile eski eşinin çocuğuna cinsel istismar uyguladığından emin oldu. Savcılığa bulunduğu şikayet üzerine Adli Tıp Kurumuna sevk edilmeyince kendisi İstanbul Tıp Fakültesi’ne başvurarak istismar raporu aldı. Ancak mahkeme, annenin sunduğu raporu değerlendirmek yerine sevk edilmeden rapor aldığı için anneye 35 bin TL para cezası yazdı.

“Oğlum 6 yaşına geldiğinde babasının yaptıklarını anlattı. Hemen oğlumu psikiyatriste götürdüm. Doktor oğlumun çok berbat şeyler anlattığını söyledi. Doktor beni Çocuk İzleme Merkezi’ne yönlendirdi. O yıllarda Kahramanmaraş’ta Çocuk İzleme Merkezi olmadığı için savcılığa şikayette bulundum. Oğlumun da, Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesini istedim ancak kabul edilmedi. İstismarı ispatlamak için oğlumu İstanbul Tıp Fakültesi’ne getirdim ve orada 15 gün boyunca oğlumu incelediler. ‘Babanın çocuğa uygunsuz davranışları vardır’ diye istimara uğradığına dair rapor verildi. Oğlumun babanın yanına tek gitmemesi için dava açmamı söylediler. Dava açtım ancak savcılık raporu kendim aldığım için kabul etmedi. Üzerine ‘Seni sevk etmeden kendin gitmişsin, dosya kapatıldı’ denildi ve kendim raporu aldığım için 35 bin TL tazminat cezası verildi ve şu an maaşımdan kesiliyor.”


Mahkemeler sonuç vermeyince anne çareyi çocuğu babaya göndermemekte buldu

Çocuğunu, cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği eski eşinden korumak isteyen anne Aynur E., yıllarca hukuk yoluyla mücadelesine devam etti. Ancak mahkemelerden sürekli geri döndürülmesi ve her geçen gün istismarın şiddetinin artması sebebiyle görüş zamanları çocuğu babasından kaçırmaya başladı.

“Ben de oğlumu o adama vermek istemedim. Görüş günleri geldiğinde oğlumu kaçırdım. Bu süreçte oğlumun babanın yanına tek gitmemesi için bir dava daha açtım. Bu dava devam ederken baba da velayet davası açtı. Davalar sürerken oğlum ilkokul birinci sınıfa başladı ve rehber öğretmeni de oğlumun çok kötü şeyler anlattığını söyledi. O da oğlumun anlatımlardan yola çıkarak bir rapor düzenledi. Oğlum dört yıldır gördüğü istismar nedeniyle tedavi görüyor. Kötü olansa, bu süre içinde oğlum zorla o adamın yanına götürüldü ve her gittiğinde adam daha baterini yapmış çocuğa.”


İstismarı kanıtlayan 6 resmi rapora rağmen çocuğun velayeti babası olan Hakim Ş.K’ye verildi

Elinde çocuğunun cinsel istismara uğradığını kanıtlayan 6 farklı rapor olduğunu belirten anne Aynur E.:

“Çocuğumu ölümle tehdit ediyormuş, ‘Birine anlatırsan seni öldürürüm’ diyormuş. Bunun üzerine bir de Kahramanmaraş Çocuk İzleme Merkezi’ne oğlumu götürdüm. Orası da, istismar edildiğine dair rapor verdi. Elimde oğlumun istismara uğradığına dair altı rapor var. Tüm bunları dosyanın içine koymama rağmen, tüm evraklara rağmen çocuğun velayeti hakim olan babaya verildi. Verilme gerekçesi de, çocuğu babaya vermemem ve velayeti kötüye kullanmam. Kafayı yemek üzereyim. Adli yönden bir şey yapamıyorum, adam hakim arkası güçlü.”


Mahkeme velayeti babaya verdi, çocuk babaya gitmemek için ağladı

Mahkemenin çocuğun velayetini babaya vermesi üzerine çocuk, kendisini almaya gelen yetkileri görünce ağlamaya başladı. Sosyal medyada yayılan videoda gelen polislere gitmemek için direnen çocuğun “Bana yaptıklarını anlattığım için babam beni öldürecek. Babama gideceğime buradan atlarım” demesi izleyenlerin vicdanını sızlattı.

Anne Aynur E.’nin 6 resmi raporla kanıtladığını iddia ettiği babanın cinsel istismarına rağmen çocuğun velayetinin hakim olması sebebiyle babaya verilmiş olma ihtimali bir kez daha yargıya olan güveni sarstı.



0 Yorum

Yorum Yaz