Kadına şiddet son 10 yılda yüzde 1400 arttı

‘Kadına Yönelik Şiddet ile Uluslararası Mücadele Günü'nde Türkiye'nin her yerinde protesto ve konferanslar gerçekleştirildi. Şiddetin ulaştığı boyut rakamlarla ortaya konulurken, kadın katillerine verilen cezaî indirimler protesto edildi. Bunların hiçbiri gerçek bir çözüm olmadı aksine rakamlar daha da arttı..

Kadına şiddet son 10 yılda yüzde 1400 arttı
26 Kas 2015 11:13:19

Her 100 kadından 97'sinin fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddet türlerine maruz kalıyor.  Kadına şiddetin sebepleri  olarakda  kadınların yüzde 60'ı alkol ve aldatma, yüzde 30'u banka kredileri, uyuşturucu ticareti ve benzeri ekonomik sebepler yüzünden, yüzde 10'u da anne-baba ve eş gibi yakın akrabaların ilgisizliğinden dolayı mağduriyet yaşıyor.  Yapılan kanunların ise çözüm olması gerekirken tam aksi durumlar gözleniyor.

KADINA ŞİDDETİN KAYNAĞI EĞİTİMSİZLİK DEĞİL!

Yapılan araştırmalara göre her eğitim düzeyinden, gelir düzeyinden, her ülkeden ve bilinçten toplumda kadına şiddetin var olduğunu ifade eden uzmanlar, “Eğitim eksikliği, işsizlik, ekonomik nedenler, psikolojik nedenler birer sebep gibi görünsede bunların hiçbirine sahip olunmasa bile kadın şiddet görüyor.

İslam Gelmedikçe Huzur Gelmez

Toplumun en küçük yapısı olan, huzurun başlangıcı olan ailenin büyük öneme sahip olduğu için Rabbimiz bu konuda kullarını uyararak terbiye etmiştir.

“Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık.” (Hucurat 13)

"Hanımlarınız sizin için birer elbise, siz (erkekler) de onlar için birer elbisesiniz…” (Bakara/187)

"Erkekler, gözetme, (yönetme ve koruma hususunda) hanımlar üzerinde sorumludurlar. Çünkü Allah, onların bir kısmını diğer kısmına karşı fazladan (farklı özelliklerle) donatmıştır. Ayrıca (erkeklerin sorumlu olmalarının diğer bir sebebi) erkeklerin kendi mallarından harcama yapmalarıdır. Onun için saliha hanımlar itaatkârdır. Allah’ın kendilerini koruması sebebiyle, gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar…" (Nisa/34)

Bu ilahi mesajlara göre kurulan ailede sevgi ve hoşgörü hakim olmakta, görevlerini bilen ve sorumluluklarını yerine getiren böyle bir aileye de Allahu Tealâ huzur, bereket ve iki cihan saadeti nasip edecektir. Bu ilahi kaidelere göre oluşan ailelerin oluşturduğu toplumda aynı oranda sağlıklı bir toplum olmaktadır. İşte bu sebeplerden ve daha sayamadığımız onlarca sebeplerden dolayı tek çözüm İslam'dır.



0 Yorum

Yorum Yaz