İşte Guantanamo'daki 10 Yıllık Zulüm!

ABD'nin elinde tutsak bulunan Tarık Ba Udeh, 8 yıldır açlık grevi yapıyor.

İşte Guantanamo'daki 10 Yıllık Zulüm!
19 Ağu 2015 11:12:19

Tarık Ba Udeh, 36 yaşında. 1.62 metre uzunluğunda fakat sadece 33.7 kilo. Udeh, 2007 yılında Küba'daki Guantanamo hapishanesinde başladığı, en uzun soluklu açlık grevine devam ediyor.

Pakistan'da yakalanarak Guantanamo'ya gönderilen Udeh, yaklaşık 10 yıldır hiç bir suçlama olmadan hapishanede tutuluyor. Odasında tecrit altında bulunan Udeh'in, hiç bir insanla iletişim kurmasına izin verilmiyor.

Avukat Joseph Margulies, tıbbı uzmanların 'Udeh'in vücudunun hayatta kalabilmek için kendi organlarını tüketmeye başladığını' ifade ettiklerini söylüyor.

Udeh'in avukatı Farha ise, son ziyaretinde müvekkilinin 'bir deri bir kemik' kaldığını, neredeyse kas ve etinin tükendiğini belirtti.

Farha, Udeh'in günde 2 kez zorla beslendiğini doğruladı.Udeh önce bağlanıyor ve burnundan midesine sıvı pompalanıyor. Farha, Udeh'in hastaların bulunduğu özel hapishanelere nakledilmesi gerektiğini söylüyor.

Udeh durumunu şu sözlerle açıklıyor: "Açlık grevi protestosu, iletişime geçebilmek için tek yol. Hiç bir suçlama olmadan on yıldır bir hücrede yaşıyorum"

Inca News



0 Yorum

Yorum Yaz