İşte Batı Vicdanı !!

Ülkelerinin içinde bulunduğu iç savaş, açlık ve kıtlıktan kaçan göçmenler kendilerini Avrupa ülkelerine atıyor. Kaçak göçmenlere, medeniyetin beşiği sayılan ülkelerde yapılan insanlık dışı muameleler ise yürek sızlatıyor.

İşte Batı Vicdanı !!
02 Eyl 2015 12:50:16

İnsanlık dışı muamelelerde birbiriyle yarışan AB ve Akdeniz ülkesi İtalya ve Yunanistan, her gün gerçekleştirdikleri yeni zulümlerle vicdanları kanatıyor. Son olarak Yunanistan’ın Leros Adası açıklarında Yunan sahil güvenlik botlarınca yakalanan yüz civarındaki kaçak göçmene yapılan muameleler, Türk turistlerin kameralarına takıldı.

SAATLERCE GÜNEŞİN ALTINDA BEKLETTİLER

Açıkta yakaladıkları kaçak göçmenleri Leros’a getiren Yunan sahil güvenlik botları, önce botun güvertesinde saatlerce beklettikleri aç ve susuz insanları, ardından iskeledeki beton zemine oturttular. İte kaka, cop ve tüfek dipçikleriyle vura vura yönlendirdikleri kaçak göçmenleri 45 derece sıcakta, güneşin altına oturtan Yunan askerleri, su bile vermedikleri mültecileri burada da saatlerce beklettiler. Kaçak göçmenlerden bazıları güneşin altında baygınlık geçirirken, Yunan askerleri sağlık ekibi bile çağırmadı.

İNSANLIK DIŞI UYGULAMAYI TÜRKLER ÇEKTİ

Yapılan insanlık dışı işkenceye dayanamayarak görüntüleyen Türk turistler, ibret olarak yayınlanması için Yeni Akit’e gönderdi. Gördükleri acımasız tablo karşısında kendilerini çok kötü hissettiklerini belirten duyarlı vatandaşlar, “Kendisini medeniyetin beşiği olarak takdim eden Yunanlıların, çaresiz, aç ve susuz insanlara yaptığı bu zulmü, kayıtlara geçmesi için görüntüledik. Medeni dünyanın öncüsü rolünü kimseye kaptırmayan AB ülkelerinin, insanlıktan hâlâ nasibini almadığını herkes görsün” mesajını iletti.

AKDENİZ VE EGE’DE MÜLTECİ DRAMI BİTMİYOR

Ege ve Kuzey Afrika’dan eski ve bakımsız teknelerle Avrupa’ya ulaşmaya çalışan kaçak göçmenlerin teknelerinin bazen aşırı yükten, bazen de AB ülkelerine bağlı sahil güvenlik botları tarafından açılan ateşle batması sonucunda, her ay binlerce kişi hayatını kaybediyor. Mülteciler bir şekilde karaya ayak bastıklarında da ızdırapları sona ermiyor. İnsanlık dışı zulümler altında toplama kamplarına götürülen göçmenler, aylarca aç susuz ve tıbbi yardımsız olarak bekletiliyor. 

 


0 Yorum

Yorum Yaz