İsrail bir köyü yok edecek!

Filistin topraklarına virüs gibi yayılan işgalci İsrail, Batı Şeriada bir köyü yıkıp Filistinlileri tehcir ediyor.

İsrail bir köyü yok edecek!
29 Mar 2015 21:58:00

Siyonist İsrail mahkemesi, El-Halil’de yaklaşık 350 kişinin yaşadığı bir köyün yıkılmasına ve sakinlerinin tehcir edilmesine ve dolayısıyla işgalci Yahudilerin kalması için hazırlanmasına karar verdi.

Filistinli Halk Direniş Komiteleri Koordinatörü Ratib el-Cebur, yaptığı açıklamada, Kudüs’teki bir İsrail mahkemesinin “C bölgesinde” bulunan Suysa köyündeki bina ve yapıların ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkılması ve sakinlerinin tehcir edilmesi yönünde karar aldığını belirtti.

Köyün İsrail’in 1967’deki işgalinden önce kurulduğunu, tarım ve hayvancılıkla geçinen yaklaşık 350 Filistinlinin ikamet ettiğini aktaran Cebur, İsrail’in bölgede Yahudi işgal birimlerini genişletmek için böyle bir karar aldığını da ifade etti. Konuyla ilgili İsrail tarafından ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Teröristler Yine Saldırdı
İsrail askerlerinin, işgal birimleri politikası ve ayrım duvarını protesto eden göstericilere müdahale etmesi sonucu 10 kişi yaralandı. “30 Mart Filistin Toprak Günü” öncesinde Nebi Salih beldesinde düzenlenen gösteriye Filistinli yetkililer, sivil toplum örgütleri, yabancı aktivistler ve az sayıda İsrailliler katıldı.  İsrail askerlerinin yürüyüşe göz yaşartıcı gaz, ses bombaları ve plastik mermiyle müdahalesi sonucu 10 kişi hafif yaralanırken, onlarca kişi de göz yaşartıcı gazdan etkilendi. Filistinli gençlerin, taş atarak karşılık verdikleri olaylarda İsrail askerleri bir kişiyi de gözaltına aldı.

Bu arada terörist askerlerinin Batı Şeria’da 4 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi. İsrail Kanal-7 televizyonunun haberine göre, askerler Filistinli 4 genci “İsrail karşıtı faaliyetlere katıldıkları” iddiasıyla gözaltına aldı. İsrail askerleri, Batı Şeria ve Kudüs’te çeşitli iftiralarla sık sık Filistinlileri gözaltına alıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz