İncirlik'e Uçak Konuşlandırılıyor

Obama İncirlik Üssü'ne A-10S ve F-15S tipi uçaklar konuşlandırılması talimatını verdi

İncirlik'e Uçak Konuşlandırılıyor
01 Kas 2015 10:40:21

ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD'le mücadeleyi yoğunlaştırmak için bir dizi karara imza attı. ABD, IŞİD'e yönelik hava saldırılarına katılmak üzere İncirlik'e A-10 ve F-15 savaş uçakları konuşlandırma kararı aldı. 
 
ABD’nin özel harekat birliğine ait 20 ila 30 askeri danışman IŞİD ile savaşan gruplara yardım etmek ve onları eğitmek üzere Suriye’nin kuzeyine gönderilecek. Washington yönetimi 4 yıldır iç savaşın sürdüğü Suriye'ye ilk kez asker gönderiyor.

ABD’nin şu anda Irak’ta Iraklı güvenlik güçlerini eğitmek ve ABD’nin tesislerini korumak için yaklaşık 3 bin 300 askeri bulunuyor.

Washington, Suriye'nin komşuları Lübnan ve Ürdün'deki IŞİD yapılanmaları ve liderliklerinin hedef alınması için bu ülkelerle askeri işbirliğini geliştirme kararı da aldı.

Obama'nın yeni IŞİD'le mücadele stratejisinde Kuzey Irak'taki Kürt Yönetimi'nin başkenti Erbil'e de Öze Kuvvetler'e mensup takviye danışmanların gönderilmesi de var. Takviye gücü, Mayıs ayında IŞİD'in eline geçen Ramadi kentinin geri alınması için planlanan operasyonlara destek verecek.

ABD Kongresi'nin Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Mac Thornberry ise Suriye'ye asker gönderme kararı için "Çok geç kalınmış bir karar" değerlendirmesini yaptı.

ABD'de Kongre harcama limitlerinin iki yıl daha uzatılarak savunma harcama kalemlerine 80 milyar dolar desteğin artırılmasını öngören bütçe tasarısı dün akşam saatlerinde onaylanmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz