İHH özür diledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye-İsrail arasındaki anlaşmayı sert dille eleştiren İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) arasındaki köprüleri attıran nedenin İHH'nin kamuoyu açıklamasında yer alan “İsrail’le örtünen çıplak kalır” Filistin atasözü olduğu belirtiliyordu. İHH, daha önce yaptığı kamuoyu paylaşımında kullandığı "İsrail'le örtünen çıplak kalır" sözünün 'yanlış anlaşıldığı' gerekçesiyle sosyal medya hesabından özür diledi.

İHH özür diledi
03 Tem 2016 17:32:52

2010 yılında, İHH’nın insani yardım taşıyan gemisi Mavi Marmara, Gazze ablukasını delmek amacıyla Türkiye’de yola çıkmış, Akdeniz’de İsrail askerlerinin baskınına uğramıştı. 10 kişinin öldürüldüğü bu olayın ardından İsrail ile Türkiye ilişkileri askıya alınmıştı.O günlerde Mavi Marmarayı destekleyen konuşmalar yapanTayyip Erdoğan geçen hafta, Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşmanın ardından toplanan İHH yönetimi, saatler süren toplantının ardından yayınladıkları ve halen İHH’nin resmi internet sitesinde duran deklarasyon niteliğindeki açıklamanın sonunda, “Sözümüzü bir Filistin deyişiyle bitiriyoruz. İsrail’le örtünen çıplak kalır” ifadesine yer vermesinin üzerine Erdoğan, isim vermeden İHH’ya sert çıkmıştı. Erdoğan, “Uluslararası bazda bir adım atıyoruz. Siz kalkıp da Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün Başbakanına mı sordunuz? Biz zaten oraya gerekli yardımı Gazze’ye bugüne kadar hep yaptık yapıyoruz. Filistin’e yaptık yapıyoruz..." demişti.

 İHH, daha önce yaptığı kamuoyu paylaşımında kullandığı "İsrail'le örtünen çıplak kalır" sözünün 'yanlış anlaşıldığı' gerekçesiyle sosyal medya hesabından özür diledi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz