Halk Devlet ve Medya Eliyle Kumara Sürükleniyor!

Alkol ve madde kullanımının 15 yaş altına düşmesi, zinanın serbestleşmesi, toplumun medya yoluyla uyuşturulması yetmiyormuş gibi bir de toplum medya ve devlet eli ile kumara itiliyor.

Halk Devlet ve Medya Eliyle Kumara Sürükleniyor!
03 Ara 2015 13:10:11

Devlet halkını her türlü tehlikelerden koruması gerekirken aksine toplumunu kin ve düşmanlığın kaynağı olan kumara teşvik ediyor. Kumarı yasa ile koruyarak oynatıyor ve bundan vergi elde ediyor. Bu ise toplumda  insanların Allah yolundan uzaklaşmasına sebep olmaktadır. Kumar denilen illet kişiyi, başkalarının kaybetmesini esas alarak yaşattığından bencilliğe yol açmakta böylelikle haysiyet, şeref, güzel ahlak gibi nice değerlerini, kazanırken kaybettirmektedir. Nitekim Allah (c.c) şöyle buyuruyor:

“İçki, kumar, putlar, fal okları şeytanın amelinden bir pisliktir. Bundan kaçının ki kurtulasınız. Şüphesiz şeytan, içki ve kumarla aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?” (Maide Suresi, 90-91)

İçki kişiye verdiği zararla birlikte ictimai hayata da zarar vermektedir. Sosyal hayatı temelinden sarsıpçalışma hayatını ve helal kazancı baltalayıp tembelliği ve miskinliği hayata hakim kılmaktadır. Toplumu rahmettenbereketten huzurdan mutluluktan uzakta tutup; şeytâni ve süflî arzularla yaşatmaktadır.

Devlet Toplumunu Korumalı!

'Devlet, toplumu alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suç, kumar vb. kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri almalıdır. Zira bu Müslümanım iddiasında bulunan her insanın görevidir. 



0 Yorum

Yorum Yaz