Erdoğan, AK Parti'nin 40 adayını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde AK Parti tarafından aday gösterilecek adaylardan 40'ını açıkladı. Aday tanıtımı öncesi açıklamalarda bulunan Erdoğan, İstanbul, İzmir ve Ankara'da aday göstermeyeceklerini duyuran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de teşekkür etti.

Erdoğan, AK Parti'nin 40 adayını açıkladı
24 Kas 2018 15:40:37

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde partisinin 40 başkan adayını açıkladı. Açıklanan adaylar arasındaki tek kadın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Balıkesir, Edirne, Eskişehir ve Osmaniye gibi illeri pas geçen Erdoğan, 10 belediye başkanıyla yola devam kararı aldıklarını duyurdu.

Aday tanıtım toplantısında bir kez daha aday gösterilen mevcut belediye başkanları şöyle:
Menderes Türel, Mehmet Kocatepe, Osman Zolan, Alinur Aktaş, Cumali Atilla, Mehmet Sekmen, Fatma Şahin, Ercan Çimen, Tahsin Babaş, Mehmet Saygılı

ESKİ BAKANLAR ADAY OLDU

Eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce'den belediye başkanlığına aday gösterildi. Erdoğan, Özlü'yü duyururken "Çalışmalarıyla kıymetli bir arkadaşımız" ifadesini kullandı.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de Ordu'dan aday gösterildi. Adaylar arasında bakanlıktan gelen bir diğer isim de eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir oldu. Demir, Samsun'dan aday gösterildi.

KARABÜK'TE ESKİ REKTÖR, KIRKLARELİ'DE FUTBOL KULÜBÜ YÖNETİCİSİ ADAY

Karabük'te eski Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal aday gösterildi. Uysal, 26. dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AK Parti Karabük Milletvekili olarak yer almıştı.

Kırklareli'nde ise, Kırklarelispor Başkan Yardımcısı Burak Süzülmüş aday gösterildi.

KİLİS'TE ESKİYE DÖNÜŞ

AK Parti, Kilis'te mevcut başkan Hasan Kara yerine eski belediye başkanı Mehmet Abdi Bulut ile yola devam etme kararı aldı.

İLÇE BELEDİYESİNDEN YÜKSELENLER

Belediye başkan adayları arasında, ilçe belediye başkanları da yer aldı. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Kayseri'den, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'dan aday gösterildi.

TEŞKİLATLARDAN 6 KİŞİ ADAY GÖSTERİLDİ

Partinin il ve ilçe teşkilatlarında yöneticilik yürüten isimlerin belediye başkanlığına aday gösterilmesi dikkati çekti. Bu isimler, Yusuf Ziya Aldatmaz, Fatih Yumak, Aytekin Şenlikoğlu, Nesrullah Tanğlay, Ali Çöpçü ve Yusuf Ziya Öztabak oldu. (Sputnik)

Adayların tam listesi şöyle:

Adıyaman — Süleyman Kılınç

Amasya — Cafer Özdemir

Antalya — Menderes Türel

Ardahan — Yunus Baydar (Eski il başkanı)

Artvin - Mehmet Kocatepe (Mevcut Başkan)

Bartın - Yusuf Ziya Aldatmaz (İlçe Başkanı)

Batman — Murat Güneştekin (Eski il başkanı)

Bayburt — Fatih Yumak — (Mevcut İl Başkanı)

Bitlis — Nesrullah Tanğlay (İl Başkanı)

Bolu — Fatih Metin (Ticaret Bakanı Yardımcısı)

Burdur — Deniz Kurt (Eski AK Parti İl Teşkilat Başkanı)

Bursa - Ali Nur Aktaş — (Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı)

Denizli - Osman Zolan (Mevcut Belediye Başkanı)

Diyarbakır — Cumali Atila (Mevcut kayyum)

Düzce — Faruk Özlü (Eski Bilim ve Sanayi Bakanı)

Elazığ — Şahin Şerefoğulları

Erzurum — Mehmet Sekmen (Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı)

Gaziantep — Fatma Şahin

Giresun — Aytekin Şenlikoğlu (Mevcut İl Başkanı)

Gümüşhane — Ercan Çimen (Mevcut Başkan)

Hakkari — Cüneyt Epcim (Vali Yardımcısı)

Kahramanmaraş — Hayrettin Güngör (Türkiye Belediyeciler Birliği Genel Sekreteri)

Karabük — Burhanettin Uysal (Eski Karabük Üniversitesi Rektörü ve Eski Milletvekili)

Kastamonu — Tahsin Babaş (Mevcut Belediye Başkanı)

Kayseri — Memduh Büyükkılıç (Melikgazi Belediye Başkanı)

Kırıkkale — Mehmet Saygılı (Mevcut Belediye Başkanı)

Kırklareli - Burak Süzülmüş (Kırklarelispor Başkan Yardımcısı)

Kilis - Mehmet Abdi Bulut (Eski Belediye Başkanı)

Kocaeli — Tahir Büyükakın (Bilecik Valisi)

Malatya — Selahattin Gürkan (Battalgazi Belediye Başkanı)

Nevşehir - Rasim Arı (Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı)

Niğde - Emrah Özdemir (Eski İl Başkanı)

Ordu — Hilmi Güler (Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı)

Rize - Rahmi Metin (Eski Meclis Başkanı)

Samsun — Mustafa Demir (Eski Bayındırlık Bakanı)

Sinop — Ali Çöpçü (İl Başkanı)

Şanlıurfa — Zeynel Abidin Beyazgül (Eski AK Parti İl Başkanı)Şırnak — Mehmet Yarka (İşadamı)

Tekirdağ — Mestan Özcan (Ziraat Mühendisi — 24 Haziran Milletvekili Adayı)

Yalova — Yusuf Ziya Öztabak (İl Başkanı, Mali Müşavir)

ERDOĞAN: CUMHUR İTTİFAKI'NA BAĞLILIĞIMIZI BİR KEZ DAHA İLAN EDİYORUM

Aday tanıtım toplantısı öncesi gündeme ve seçimlere dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, konuşmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür ederek başladı.

Erdoğan, İstanbul ile birlikte Ankara ve İzmir'de de aday göstermeyeceklerini açıklayan Bahçeli'ye "Biz de bir kez daha Cumhur İttifakı'na bağlılığımızı ilan ediyoruz" dedi."Bahçeli'nin ifadesiyle zillet ittifakı karşısında yükümüzün ne kadar ağır olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

— Zira bu ittifakın içinde milletperverliğe karşı ne ararsanız var. Terör örgütünün destek verdiği partinin içinde olduğu ittifaktan hayır çıkar mı? Bugün bazı medya yayınlarında da gördüğümüz gibi, çocukları dağa kaçırıp onlara neler yapıldığını görüyoruz. Şu anda ana muhalefet partisi bu tür oluşumla, Kandil'den aldıkları icazet ile bir araya gelen oluşumu, benim milletim onları nasıl çukurlara gömdüyse sandığa da gömecektir. Çok çalışacağız.

— Önümüzdeki ay tüm adaylarımızı ilan ettikten sonra vizyonumuzu anlatacağız. Burada sadece bir çerçeve çizeceğiz. Mahalli idarelerde milletimizin karşısına ilk çıktığımız 2004'te yerel kalkınma başlıyor demiştik. 1755 belediye başkanlığı ile büyük bir kalkınma başlatmıştık. Boğulma haline gelen birçok şehrimiz AK Parti ile yeni bir hale kavuşmuştu. 2007'de marka şehirler sloganıyla seçimlere girdik. Belediyelerin tam yarısına denk gelen 1455 belediye ile milletimizden destek aldık. (Sputnik)

— 1994 öncesi İstanbul'dan bahsedeceğim size… Musluklardan suyu akmayan, binasının önünden çöpü toplanmayan, kaldırımı zaten olmayan, mahallesine çamurdan girilmeyen, ulaşımı yetersiz, iletişimi kopuk… Çocuklarını güvenli bir şekilde salamayan insanı vizyonunuzla heyecanlandıramazsınız. İnsanın varoluşundan gereksinim duyduğu barınma, giyinme, yeme, güvenlik ihtiyaçlarını sağlamanız gerekiyor. AK Parti tıpkı hükümet yönetiminde olduğu gibi, belediyecilikte de ülkenin gelişmesini hedeflemiştir. Bugün şehirlerimizi hayat kalitemizi nasıl yükselteceğimizi tartışıyoruz. Dün yıkık dökük yapılardan bahsediyorduk, bugün yüksek binaları tartışıyoruz. Akıllı şehirlerden bahsediyoruz. Bunları çoğaltmak mümkündür. Ülkemiz geliştikçe milletimizin olaylara bakışının değiştiğini görüyoruz.



0 Yorum

Yorum Yaz