Dünyanın vicdanı kurumuş!

Önceki gün Suriye rejimine ait savaş uçaklarının başkent Şam’ın Duma semtindeki bir pazar yerini vakum bombasıyla vurması sonucu çoğu çocuk 110 sivilin hayatını kaybetmesi ve 500’den fazla kişinin de yaralanmasına uygar dünyanın (!) sessiz kalması, “dünyanın vicdanı kurudu” yorumlarına yol açtı.

Dünyanın vicdanı kurumuş!
18 Ağu 2015 10:38:57

Uygar dünya(!), eli kanlı Suriye diktatörü Esad’ın sivil halka karşı gerçekleştirdiği “vakum bombalı” katliam saldırılarına sessizliğini koruyor. Önceki gün Suriye rejimine ait savaş uçaklarının başkent Şam’ın dış semti Duma’da pazar yerini “vakum bombası”yla vurması sonucu çoğu çocuk en az 110 kişi hayatanı kaybederken, 500’dene fazla sivil de yaralanmıştı. Yerel görgü tanıkları ise, ölümlerin daha çok ilk bombardımanın ardından enkaz altındakileri çıkarmak için toplanan kalabalığın tekrar bombalanması neticesinde gerçekleştiğini söylerken BM, Batı dünyası, insan hakları örgütleri ise vahşi katliama karşı sessizliğini koruması “ikiyüzlülük” olarak yorumlanıyor. 

ÖLDÜRÜLEN MÜSLÜMAN OLUNCA!

Afrika’da bir aslanın avcılar tarafından öldürülmesine tepki gösteren, kutuplarda buzullar arasına sıkışan bir balinanın kurtarılması için dünyayı ayağa kaldıran “hayvansever Batı (!)”, öldürülen Müslüman olunca kılını kıpırtatmıyor. Vicdanı kuruyan Batı’nın sessizliğinden güç alan diktatör Esad ise, hedef gözetmeksizin hastane, okul ve pazar yerlerinde gördüğü her canlıyı hedef tahtasına oturtuyor. Önceki günkü vahşi  pazar yeri saldırısında hayatını kaybeden Suriyeli sivillerin cesetlerini koyacak yer bulunmazken hastaneye kaldırılan yaralıların durumu ise yürek burktu. Sahra hastanesine kaldırılan yaralı bir çocuk ise (solda) , yaşadığı “vahşet” karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Öte yandan Esad’a bağlı güçlerin dün de Halep’te Salahaddin mahallesi ile Şam’ın Dareyya ilçesine düzenlediği varil ve füze saldırılarında 10  sivilin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Yeni Akit



0 Yorum

Yorum Yaz