Cumhurbaşkanı Baykal ile Görüştü

Dişişleri konutu dün “ikili” bir görüşmeden daha fazla anlamlar içeren bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

Cumhurbaşkanı Baykal ile Görüştü
11 Haz 2015 11:38:27

Seçimler sonrası sessizliğe gömülen Ankara’da dün sıcak saatler yaşandı. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gece gönderdiği “acil davet” üzerine Ankara’ya geldi. Dışişleri Bakanlığı Konutu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili bir görüşme yapan Baykal, daha sonra CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile “ikili” bir görüşme yaparak “izlenimlerini” paylaştı.

“CUMHURBAŞKANI Erdoğan, AKP’siz koalisyonlara da sıcak bakıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Dışişleri Konutu’nda kabul edilen Deniz Baykal, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Baykal, “Bir an önce Türkiye’de istikrarın sağlanması, çözümün bulunması gerektiği konusunda ortak bir anlayışa sahip olduğumuzu gördüm. Her türlü koalisyon çözümüne açık bir anlayış içinde olduğunu gördüm. Muhalefetin kendi arasında bir koalisyon oluşturmasına hiçbir itirazı olmadığını memnuniyetle gördüm. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bir an önce hükümetin oluşması anlayışı içinde olduğunu, olası bütün modelleri değerlendirmeye olumlu yaklaşacağı izlenimini aldım” değerlendirmesinde bulundu.

”Sayın Genel Başkan”a bilgi verdim”

Cumhurbakanı Erdoğan ile ikili yaptığı görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi’ne geçen Deniz Baykal burada Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile baş başa bir görüşme yaptı. Baykal, parti genel merkezinden ayrılırken, “Sayın Genel Başkana bilgi verdim” dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz