Bakan: Türkiye, artık Esad'sız bir anlaşmada ısrar edemez!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İsviçre'nin Davos kentinde yapılan Dünya Ekonomi Forumu'nda katıldığı paneldeki konuşmasında "Türkiye, artık Beşar Esad'sız bir anlaşmada ısrar edemez, bu gerçekçi de değil" dedi.

Bakan: Türkiye, artık Esad'sız bir anlaşmada ısrar edemez!
20 Oca 2017 14:08:41

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açıklamaları:

“Esad konusundaki konumumuz söz konusu olduğunda, Suriye halkının çektiği acıların ve yaşanan trajedinin doğrudan Esad’la ilgili olduğunu düşünüyoruz. Ama gerçekçi olmamız lazım. Bölgedeki gerçekler değişti. Türkiye artık Esad’ın olmadığı bir anlaşmada ısrar edemez. Bu gerçekçi değil” 

"Kasım 2015 öncesine dönülmesi için çözülmesi için bir dizi mesele var"

Türkiye—Rusya ilişkilerine dair değerlendirmelerde de bulunan Şimşek, ilişkilerinde 'Kasım 2015 öncesi döneme' geri dönülmesi için çözümlenmesi gereken bir dizi mesele olduğunu söyledi.

Bu meselelerden birinin Türkiye'de üretilen tarım ürünlerinin Rus pazarına girişi, bir diğerinin de Türk vatandaşlarına yönelik vize rejiminin kolaylaştırılması olduğunu kaydeden Şimşek şöyle devam etti:

"Genel olarak ilişkilerde normalleşmeden bahsetmek mümkün. Yeniden iyi ilişkiler içerisindeyiz. Bahsettiğim konuların çözümlenmesinin de zaman meselesi olduğunu düşünüyorum."

 

Etiketler:   Türkiye Suriye


0 Yorum

Yorum Yaz