BAE'de hafta sonu tatili değişiyor

Birleşik Arap Emirlikleri, cuma-cumartesi olan haftasonu tatilini değiştiriyor. Hafta sonu tatilinin cuma öğleden sonra başladığı ülkede 1 Ocak'tan itibaren ülkede pazar günü de tatil sayılacak.

BAE'de hafta sonu tatili değişiyor
07 Ara 2021 12:57:50

Haftasonu tatilini cuma-cumartesi olarak uygulayan Birleşik Arap Emirlikleri, 2022'den itibaren haftalık çalışma ve tatil günleriyle ilgili değişikliğe gidiyor. Gelecek yıldan itibaren 4.5 günlük çalışma haftasına geçecek BAE'de artık pazar günleri de haftasonu tatili haline gelecek. Devlet haber ajansı WAM, 1 Ocak 2022 itibariyle federal hükümet kurumlarının cuma öğle başlayan yeni haftasonu tatili uygulamasına geçeceğini duyurdu.

Sputnik'in aktardığına göre, komşu Suudi Arabistan ile artan ekonomik rekabete giren BAE, bölgenin ticaret ve turizm merkezi olarak ekonomisini yabancı yatırım ve yetenekler için daha çekici hale getirmek için attığı adımlar kapsamında bu kararı aldı.

Hükümetten yapılan açıklamada, bu değişikliğin, 'cumartesi-pazar hafta sonu tatili yapan ülkelerle sorunsuz finansal, ticari ve ekonomik işlemler sağlayacağı ve binlerce BAE merkezli ve çok uluslu şirket için daha güçlü uluslararası iş bağlantılarını ve fırsatlarını kolaylaştıracağı' belirtildi.

CUMA NAMAZINDAN ÖNCE TATİLE GİRİLECEK

Kendisini 'İslam devleti' diye tanımlayan ülkelerde cuma tatil günü oluyor. Devlet kurumlarının çalışma haftasının cuma namazından önce cuma öğle saatinde biteceği kaydedilen hükümet açıklamasında, uzatılan haftasonunun BAE'nin iş-yaşam dengesini artırma çabalarının bir parçası olduğu dile getirildi.

YASA DEĞİŞİKLİKLERİYLE YAŞAM TARZI SERBESTLİĞİ

Daha önce BAE, yetenekleri çekmenin ve elde tutmanın ve daha fazla işletmeyi mağaza kurmaya teşvik etmenin yolu olarak uzun süreli vize vermenin yanı sıra evlilik öncesi birlikte yaşama, alkol ve medeni halle ilgili yasaları serbestleştirmişti. 

Etiketler:   BAE


0 Yorum

Yorum Yaz