Arınç: Amentü Gibi Günde 6-7 Defa Başkanlığı Konuşmak Yanlıştı

Konuk olduğu canlı yayında soruları yanıtlayan Bülent Arınç, seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürekli başkanlık sistemini konuşmasının yanlış olduğunu vurguladı.

Arınç: Amentü Gibi Günde 6-7 Defa Başkanlığı Konuşmak Yanlıştı
13 Haz 2015 17:39:30

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. 7 Haziran seçimlerinden çıkan sonuçları değerlendiren Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak ifadeler kullandı.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİN HER GÜN KONUŞULMASI..."

Seçim sürecinde yürütülen çalışmalarda yapılan hatalara dikkat çeken Arınç, şu ifadelere yer verdi:

"Başkanlık sisteminin her gün defalarca konuşulması, zarurettir, olmazsa olmaz, bunun için de şu kadar vekil gerekir gibi davranışlara karşı başkanlık meselesini yeni anayasaya bağlamak suretiyle ortaya koyduk. Çağdaş başkanlık sisteminin Türkiye'de nasıl uygulanabileceğini yeni bir anayasa ile konuşmak mümkün.

"ARADA BELKİ BİR NÜANS OLDU"

Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlık sistemini amentü gibi günde 5-6-7 kez konuşması, bizim de bunun yeri anayasadır, yeni anayasada koyacağız dedik. Arada belki bir nüans oldu. Halkımız bu nüansı mutlaka değerlendirmiştir. Diğer partilerin de böyle bir niyeti yok. Dilerim yeni hükümet kurulunca bu partiler bir araya gelir, kırmızı çizgilerle değil, samimi, çağdaş bir anayasa yapmak için bir araya gelirse olabilir. Başkanlık sistemi anayasada yer alamayacağına göre mevcut sistemin devam edeceğini söylemek yanlış olmaz."



0 Yorum

Yorum Yaz