Altın ve dolar düştü!

Altın fiyatları düşüşe geçerken dolar da altınla birlikte aylar sonra büyük bir düşüş yaşadı. Gümüş fiyatlarında ise düşüş sınırlı kaldı.

Altın ve dolar düştü!
06 Şub 2021 15:03:25

Altın fiyatları haftayı düşüşle kapattı büyük bir kayıp yaşayan gram altın411 liraya kadar geriledi. Altındaki gerileme bu hafta yüzde 6 olarak belirlendi. Geçen hafta 710 liradan satılan çeyrek altın680 liraya geriledi. Altınla birlikte dolar ve gümüşte düşüşten etkilendi. Piyasalarda hem değerli madenler hem de döviz kurları Türk Lirası karşısında eridi.

ALTIN FİYATLARI DİP YAPTI

Altınfiyatlarındaki bu düşüş ons fiyatlarına da yansıdı. Altının ons fiyatı 1794 dolara gerilerken haftayı 1814 dolar seviyesinde kapattı. Altındaki bu düşüş altınürünlerine de yansıdı. Cumhuriyet altını 2 bin 770 liraya geriledi. 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 376 liraya geldi. 14 ayar altınise 240 liradan satılıyor.

Altın Fiyatlarında Son Durum Ne? Altın Fiyatlarında Son Durum Ne?

DOLAR 7 LİRANIN ALTINI ZORLAYABİLİR

Altınla birlikte dolar kurunda da büyük bir düşüş meydana geldi. Dolar kuru Türk Lirası karşısında bu hafta yüzde 3 değer kaybı yaşayarak 7 lira 5 kuruş seviyesine düştü. Avro ise 8 lira 51 kuruşa kadar geriledi.

Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararının ardından dolar düşüşe geçti Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararının ardından dolar düşüşe geçti



0 Yorum

Yorum Yaz