Alparslan Hoca, İslami Kitapların Suç Aleti Olarak Sergilenmesi Hakkında Konuştu

Alparslan Kuytul Hoca, Mersin'de yapılan bir operasyon sonrasında İslami kitapların suç aleti şeklinde sergilenmesini değerlendirdi. İslami kitapları masaya dizenlerin hesaba çekilmesi gerektiğini belirten Alparslan Hoca, " Birileri bu kitapların da evlerde olmasını istemiyor, bu bir algı operasyonudur" dedi.

Alparslan Hoca, İslami Kitapların Suç Aleti Olarak Sergilenmesi Hakkında Konuştu
20 Haz 2020 09:22:40

Alparslan Kuytul Hoca, Mersin'de yapılan FETÖ operasyonu sonrası, ele geçirilen Elmalılı Tefsiri, Kutubi Sitte, İslam Fıkıh Ansiklopedisi eserlerinin , emniyet tarafından suç aleti gibi masaya dizilmesine sert tepki gösterdi.

Bu kitapların herkesin evinde bulduğunu belirten Alparslan Hoca, bir gücün, bu şekilde davranarak İslami kitapları yavaş yavaş yasaklayacakları mesajını verdiğini ifade etti. 

"Eğer yukarılarda bir tane müslüman idareci kalmışsa bunun hesabını sormalı" diyen Alparslan Hoca'nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle; 

"Bu kitapları hangi yayınevinin bastığının ne önemi var? Elmalılı tefsiri bellidir. Vehbi Zuhayli'nin fıkıh kitabının da ne olduğu bellidir. Bunu 40 tane yayınevi basmış olabilir? Önemli olan kitabın ne olduğudur. Bu kitap; dünyaca bilinen fıkıhçı, İslam alimi Vehbi Zuhayli’nin kitabıdır. Yani bunun kitabını da mı yasaklıyorsunuz? İslam fıkhını anlatıyor, diye elbette sevmiyorlar. Çünkü bu zalimler İslam fıkhını kaldırıp yerine kendi fıkıhlarını koymuşlar, batının fıkhını getirmişler. Aslında o yüzden fıkıh kitaplarının da yavaş yavaş memleketten atılmasını istiyorlar."

Yapılanın bir algı operasyonu olduğunu ve kitaplara yapılan bu muameleyi gören bazı korkak kişilerin kitapları evinden atmak isteyeceğini söyleyen Alparslan Hoca, emniyet içerisindeki din düşmanı gruba da şu sözlerle dikkat çekti:

"Emniyetin içerisinde bir güruh var ki o güruh çok keyfi davranmaya başlamıştır. Sırtlarını bir yere dayadıkları belli ve tamamen din düşmanı gibi davranmaktadırlar. Bunlar ortaya çıkarılmalıdır. Her kurumda böyle insanlar olabilir. Her yerde din düşmanları olabilir ve bunlar şu iktidar döneminde böyle davranıyorlar, iktidar da seyrediyor. Bunu herkes düşünmelidir ‘acaba iktidarın gücü mü yok? İktidarın gücü kalmadı mı yoksa iktidarda onlarla beraber mi? O kitapları o masaya dizenlere bunun hesabı sorulmalıdır."


HABER VİDEOSU:




0 Yorum

Yorum Yaz