• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Hoca Ali Erbaş’ın LGBT açıklaması hakkında: Devlet neden zinayı suç olmaktan çıkardı?

Alparslan Hoca Ali Erbaş’ın LGBT açıklaması hakkında: Devlet neden zinayı suç olmaktan çıkardı?

Alparslan Kuytul Hoca, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın gündemde çok tartışılan LGBT ile ilgili yaptığı konuşmaya dair görüşlerini ifade ederek İslam'ın bu husustaki bakışını ortaya koydu.

Alparslan Hoca Ali Erbaş’ın LGBT açıklaması hakkında: Devlet neden zinayı suç olmaktan çıkardı?
30 Nis 2020 18:53:23

"Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın 'İslam Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor' açıklamasını ve bu açıklamanın bazı çevreler tarafından eleştirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklinde sorulan soruya Alparslan Kuytul Hoca, Ali Erbaş’ın açıklamasında İslami açıdan hiçbir mahsur olmadığını söyledi.

Alparslan Hoca, “Elbette ki İslamda zina, eşcinsellik ve LGBT gibi onun benzerleri haramdır. Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı açıklamada İslam fıkhına aykırı bir açıklama yok ama” diyerek eksik noktalar da olduğunu söyledi. 

Alparslan Hoca “Eşcinsellik haramdır evet peki zina? O da haramdır. Kendisi söylüyor ama peki zina haramsa neden devlet zinayı suç olmaktan çıkardı? Faiz haram ama bu ülkede faiz serbest. İçki de haram ama bu ülkede içki de serbest. Diyanet devlet konuş dediği zaman konuşuyor devlet konuşma dediği zaman da konuşmuyor.” dedi .

Haramları konuşmaya konuşmaya haramlar aldı başını gidiyor” diyen Alparslan Hoca, “Haram işleyen insanlar cesaret kazanmış durumdalar. Fikir insanları korku içerisinde kalmışlar. Biri görüşünü söylemeye ödü kopuyor ama haram işleyenler hiç korku içinde değiller” ifadelerini kullandı. 

Alparslan Hoca konferanslarına engel olan hükümetin LGBT’lerin Mersin’de 1 hafta 5 yıldızlı otelde konferans yapmalarına müsaade ettiğini de söyledi. 

O zaman diyanet, hükümet neredeydi?” Diye soran Alparslan Hoca “LGBT’ye laf söyleniyor ama bu hükümet döneminde LGBT’liler konferansta yaptılar yürüyüşte yaptılar.” dedi

İşte Alparslan Hocanın konuşmasının tamamı;




0 Yorum

Yorum Yaz