Almanya Soğuğu Çadırdaki Mültecilere Vuruyor...

Almanya'da sıfır dereceye kadar düşen kış soğukları başlarken binlerce mülteci çadırlarda yaşıyor.

Almanya Soğuğu Çadırdaki Mültecilere Vuruyor...
14 Eki 2015 09:30:17

 

Almanya’da sıcaklığın sıfır dereceye kadar düştüğü soğuk havalar başlamasına rağmen binlerce mülteci halen çadırlarda kalıyor. ‘Welt’ gazetesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre Almanya’nın 16 eyaletinde en az 42 bin mülteci halen çadırlarda barındırılıyor. Bu sayı yalnızca eyaletlerde kurulan mülteci kamplarında belirlenen rakam. Mahalli idarelere bağlı mülteci kampları konusunda eyalet yönetimlerinden bilgi alınamadı. Toplam 305 bin mülteci eyalet yönetimleri tarafından yerleştirildi.

Almanya’nın güneyindeki Hessen Eyaletinde en fazla mültecinin çadırlarda kaldığı, sayının 6 bin 900 ile 18 bin arasında olduğu belirtildi. Rheinland-Pfalz Eyaleti Uyum Bakanlığının bildirdiğine göre bu eyaletteki 9 bin 650 mülteciden 3 bin 200’ü çadırlarda kalıyor.

Kuzey Ren-Westfalya Eyaletinde 15 bin, Hamburg’da yaklaşık 30 bin mülteciden 4 bini çadırlara yerleştirildi. Bavyera Eyaletinde ise toplam 45 bin mülteciden 1300’ü çadırlarda barındırılıyor. Saarland ve Thüringen Eyaletlerinde ise çadırda kalan mülteci bulunmuyor.

Mahalli idarelerde çadırlarda kalanların sayılarına bakıldığında durumun ne kadar vahim olduğu gözler önüne seriliyor. Kuzey Ren-Westfalya Eyaletine bağlı Essen şehri belediyesinin 800 mülteciyi çadırlara benzer hafif yapılı barınaklara yerleştirdiği bildirildi.

Freiburg im Breisgau şehrinde de durumun giderek daha da kötüleşmesinden endişe ediliyor. Baden-Württemberg Eyaletine bağlı şehrin yetkilileri mültecilerin 4 hafta içinde ısıtmalı çadırlara yerleştirileceğini belirttiler.



0 Yorum

Yorum Yaz