Alman havayolu şirketi iflasın eşiğine geldi

Hava yolu şirketleri koronavirüs salgınından en çok etkilenen firmalar arasında yer alırken man hava yolu şirketi Lufthansa da iflasın eşiğine kadar geldi.

Alman havayolu şirketi iflasın eşiğine geldi
07 Ara 2020 18:11:59

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını bir çok sektörü bitirme noktasına getirdi. Bu sekltörlerden biri de havayolu taşımacılığı sektörü olurken Alman hava yolu şirketi Lufthansa iflas bayrağını açmaya hazırlanıyor

Koronavirüs çok etkilenen hava yolu şirketlerinden olan Alman hava yolu şirketi Lufthansa. Berlin yönetiminin yardımıyla iflastan kurtarılan şirket, işten çıkarma yapmayı kararlaştırdı.

Lufthansa'ya ait uçak içi ikram firması olan ve 7 bin 500 kişinin çalıştığı LSG'nin de satıldığı kaydedildi. Mevcut durumda 109 bin kişinin çalıştığı şirkette çalışanlardan ücretlerinde düşüşü kabul etmesi isteniyor.

Almanya'da hükümet 9 milyar euro ile Lutfhansa'nn yüzde 20'sini alacak: AB onaylamazsa iflas edebilir

29 BİN KİŞİ İŞTEN ÇIKARILACAĞI BİLDİRİLMİŞTİ!

Salgın nedeniyle bu yılki zararı 5.6 milyar euroya ulaşan Lufthansa, diğer hava yolu kuruluşlarının yaptığı gibi uçuşlarını azaltmak zorunda kalırken, Alman basınında yer alan haberlere göre yıl sonuna kadar 29 bin kişinin işine son vermeyi planladığı daha önce açıklanmıştı.

Etiketler:   Lufthansa iflas


0 Yorum

Yorum Yaz