"Allah'ın Dünyasında Allah'ın Kanunları Uygulanmalıdır!" yazısına para cezası kestiler!

Furkan Gönüllülerine, emniyet eliyle uygulanan baskılar bitmek bilmiyor! Konya'da bir gönüllüye, arabasının arkasındaki yazı sebebiyle para cezası kesildi.

"Allah'ın Dünyasında Allah'ın Kanunları Uygulanmalıdır!" yazısına para cezası kestiler!
02 Mar 2022 22:19:37

Furkan Hareketi Gönüllülerine devletin siyasi aygıtlarıyla uygulanan baskılar devam ediyor. Konyalı bir Furkan Gönüllüsü, sosyal medya hesabın üzerinden yaptığı paylaşımda bugün (2 Mart) yaşadığı hukuksuz muameleyi anlattı. Seyir halinde giderken polis ekipleri tarafından durdurulduğunu ve aracının arandığını söyleyen gönüllü; " Aracın arka kısmında "ALLAH'ın dünyasında ALLAH'ın kanunları uygulanmalıdır" yazısından dolayı ceza kestiklerini söylediler. Bende herkesin aracında çeşitli yazılar var, Onları görmeyip bu yazıya ceza yazmanızı kabul etmiyorum dedim. Ceza tutanağını imzalamadım." diyen gönüllü, olayın tamamını şu ifadelerle aktardı:

Akşam saatlerinde evime giderken evime yakın bir yerde polis durdurdu. Rutin ehliyet kontrolü olduğu söylediler. Ehliyeti verdim, ardından aracı aramaya başladılar. Aracın arkasındaki yazıdan dolayı ceza kestiklerini söylediler. Ceza tutanağını imzalamadım. Polis önümdeki araçla beraber benide durdurdu. İlk başta rutin ehliyet kontrolü olduğu zannettim. Sonra polisin hareketlerinden normal olmadığını anladım. Önündeki aracı arıyormuş gibi bagaj kısmını açıp kapattılar. Ehliyetimi verdim. Ardından aracı arayacağız dediler.

1)Aracı ararken özgürlük yürüyüşlerinde kullandığımız afişleri bakmaya başladılar. Afişlerde sorun olmadığı söyledikçe bakmaya devam etti. Bende memurun elinden alıp bagaja tekrar koydum. Sonra ceza tutanağı getirdiler. Bu olaylar yaşanırken başka hiç bir aracı durdurmadılar.

2)Sonra ceza tutanağı getirdiler. Bu nedir dedim. Aracın arka kısmında "ALLAH'ın dünyasında ALLAH'ın kanunları uygulanmalıdır" yazısından dolayı olduğu söylediler. Bende herkesin aracında çeşitli yazılar var, Onları görmeyip bu yazıya ceza yazmanızı kabul etmiyorum dedim.

3)Ceza tutanağını imzalamadım. Oradaki memurların halinden anladığım plakam özellikle verilmiş. Cezayı kasıtlı olarak yazdıklarını düşünüyorum. Hafta sonu yaptığımız basın açıklamaları birilerini rahatsız etmiş belli ki. Farklı yollarla kendilerini göstermeye çalışıyorlar.

4)Cezayı yazıdan dolayı kestiyseniz bu bize ceza değil mükafattır. Göz dağı vermek için kestiyseniz bilesinizki yaptıklarınız bizi durduramadığı gibi daha çok harekete geçirmektedir. Kamuoyunun takdirine sunuyorum."



0 Yorum

Yorum Yaz