"Allah'a Hizmetle Gurur Duyuyoruz (!)"

Irak’ın ikinci büyük kenti Musul yakınlarındaki Neynova Müzesi’ni yok eden IŞİD’in saldırıları Nimrud antik kentinde devam etti.

"Allah'a Hizmetle Gurur Duyuyoruz (!)"
14 Nis 2015 10:39:46

IŞİD mensupları bu kez de Musul’un 30 km. güneyindeki, M.Ö. 1250 yılına ait Asur İmparatorluğu’na başkentlik yapmış Nimrud antik kentini hedef aldı. Buldozerlerle tarihi alana giren işid taş eserlerin birçoğunu talan etti. IŞİD mensupları yayınladıkları videoda dine hizmet ettiklerini ve, “Allah bizlerle gurur duyuyor” dedi.
IŞİD mensuplarının cumartesi günü sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları videoda, Asurlulardan kalma heykellerin kalıntılarının bulunduğu odanın patlatılma anı gösterildi.
 
Patlama anında bir IŞİD mensubu, “Tek tanrı inancını yaymak ve putperestliğin her türlü işaretini yok etmek için buradayız” diyor.

Yeryüzünde tek bir heykel kalmayana dek eylemlerini sürdürmeye yeminli mensuplarından biri videonun sonunda “Allah’a yemin ederim ki putperestliğe hizmet eden tüm işaretleri, putları, türbeleri, anıtları hatta Rafidha’ların (Şii yerine hakaret nitelikli kullanım) mezarlarını yok edeceğiz. Kâfirlerin kalbi olan Siyah Saray’ı (Beyaz Saray’a atıftla) yıkıp, bütün haçları yok edeceğiz” diyerek yemin ediyor.
 
Kaçakçılık ithamı var
 
IŞİD’in son saldırısının ardından UNESCO Başkanı İrina Bokova, “Bu tarihsel kıyım bir savaş suçudur. Gereği yapılmalı ve önlemler alınmalıdır” tepkisini göstermişti.



0 Yorum

Yorum Yaz