'969 Budist Örgüt' Müslümanlara Saldırıyor

Budist yönetim budist örgütlerle beraber, Müslümanlara yönelik saldırı ve baskıları dozunu arttırdı. Burma Hükümeti, radikal budist 969 örgütle birlikte yeniden Arakanlılar'a karşı operasyon başlattı.

'969 Budist Örgüt' Müslümanlara Saldırıyor
03 Eyl 2015 09:02:17

 

Arakan haber ajansının vermiş olduğu bilgilere göre, Burma Hükümeti, birçok farklı emniyet gücü ve 969 radikal Budist örgütle birlikte, Arakan'ın güney şehri Maungdaw'daki tüm köylerde, halka karşı rastgele operasyonlar başlattı.

Hükümet, Arakanlılar'ın, taşıyan kişi için tehlike arz eden yeşil kimlikleri istememeleri üzerine, onları bu kimliklerin ibrazına zorladıklarını reddettiği gibi, operasyon esnasında dayak, işkence ve benzeri tüm suçlamaları ve insan hakları ihlallerini de inkar etti.

969 Budist örgüt kimdir?

Liderliğini Budist bir rahip olan Ashin Wirathu’nun yaptığı 969 Budist adlı örgüt, Müslüman karşıtı olarak biliniyor.  Genelde budist gençleri müslümanlara karşı kışkırtan 969 Budist örgütü, müslümanlara karşı düşmanlığı ile bilinir.

'Time dergisine kapak'

2013 Haziranında olaylar tırmandığında Wirathu, "Budist terörün yüzü" başlığıyla Time dergisine kapak oldu. Birmanyalı Budistler buna köpürdü dergi yasaklandı Cumhurbaşkanı Thein Sein, "Buda'nın oğlu" sözleriyle Wirathu'yu savundu.

ISLAH HABER



0 Yorum

Yorum Yaz