33 Kişi Öldü Ama Paniğe Gerek Yok!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, (Domuz gribi) altında farklı sağlık sorunları olsa bile H1N1 virüsü teşhisi konarak ölen hasta sayısı bugün (Çarşamba) itibariyle 33 oldu dedi.

33 Kişi Öldü Ama Paniğe Gerek Yok!
26 Mar 2015 10:40:40

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘’(Domuz gribi) altında farklı sağlık sorunları olsa bile H1N1 virüsü teşhisi konarak ölen hasta sayısı bugün (Çarşamba) itibariyle 33 oldu’’ dedi. AA Editör Masası’na katılan Bakan Müezzinoğlu, son dönemde artan grip vakalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Grip artışlarının ekim ayı sonunda ve kasım ayı başında başladığını, nisan ayı gibi de bu vaka artışlarının bittiğine dikkati çeken Müezzinoğlu, ‘’2013-2014’deki grip hasta sayıları da bu yıla göre çok olağanüstü, iki misli gibi diyeceğimiz zaman zaman pik dönemleri yaşadık. 2013’ün kasım, aralık aylarında, 2014’ün ocak, şubat, mart aylarında üç defa yoğun pik dönemleri yaşadık’’ dedi.

 

Ülke Genelinde Dağınık

Ölümle sonuçlanan grip vaka dağılımının ülke genelinde çok dağınık olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, ‘’En çok, 9 vaka İstanbul’da, sonra 7 ölüm vakasıyla Samsun’da, Erzurum’da, Sivas’ta, Mersin’de, Çanakkale’de var. Herhangi bir salgından bahsetmemiz söz konusu değil’’ dedi. Müezzinoğlu, ‘’11 dediğimizde de Pazartesi sabah 30 vaka dediğimde de diğer H3N2 veya influenza B ile birlikte bu 39’du. Yine 33 H1N1 olarak, diğerlerinde ilave sayı gelmedi toplam 42’’ ifadelerini kullandı.

 

“Bir metre mesafede bulaşıyor”

Bu konuda alınacak tedbirlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, vatandaşın bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı. ‘’Vatandaşı bilgilendirmenin dışında, bir tedavi yol haritası bugün için belirlenmiş değil veya ilacımız yok’’ diyen Müezzinoğlu, hastalığın bir metre mesafede, yakın temasta bulaştığını, burada hijyenin çok önemli olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, ‘’Mesela hapşırıyor, mesafe bir metreden fazla ise riskin azalıyor ama bir metreden yakınsa riskin artıyor’’ dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz