Tayvan'da Haremlik Selamlık

Ada ülkesinde metro istasyonları ve otobüs duraklarında kadınlara özel bekleme alanları bulunuyor.

Tayvan'da Haremlik Selamlık
17 Şub 2015 10:41:05

Dünyanın en güvenli ikinci ülkesi olan Tayvan'da, kadına yönelik taciz ve şiddet olaylarını önlemek için kadınlara özel metro ve otobüs bekleme alanları bulunuyor. Özellikle akşam 22:00'den sonra kadınlara ayrılan bekleme yerlerine erkeklerin girmesi yasak. Türkiye'de Mersin'de Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1. Sınıf Öğrencisi Özgecan Aslan'ın başına gelen acı olaydan sonra kadına yönelik taciz ve şiddet olaylarını önlemek için yapılması gerekenler tekrar gündeme geldi.

Kadın Taksici seçeneği

Toplu taşıma araçları dışında adada taksilerde de bazı tedbirler alınmış durumda. Özellikle kadın müşteriler taksi çağırırken sürücünün kadın olmasını talep edebiliyor. Öte yandan, adanın hemen hemen her sokağında güvenlik kameraları ve gizli kameralar mevcut. Yetkililer, alınan bu tedbirler sayesinde kadına yönelik taciz olaylarında ciddi azalmalar kaydedildiğini belirtiyor.

İdam mı gelmeli , vahşice mi öldürülmeli ,  yakılmalı mı , derisi mi yüzülmeli, Avrupa mı örnek alınmalı ..herkes herbir yandan konuşuyor. işin garibi insanları bu duruma sokan medya gurubları da sanki bu olaylardan rahatsız  gibi  açıklamalarda bulunuyor .Çözümü başka yollarda arayan müslümanlar neden sorunların  çözümünü, kendi savundukları islamda aramıyorlar . Yoksa mütmain mi değiller. Müslümanların öncelikle dinini ve dini ile olan irtibatını muhasebe etmeli ve çözümü de dinine göre aramalıdır . Biz de çare demokraside değil İSLAMDA aranır. Demokraside arayanlar saçmalamaya başlarlar .

furkan haber editör 



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    SENA 01 Oca 1970 02:00:00

    TEK YÜREK OLALIMKI ZALIMLER MEYDANLARI BOS BULAMASIN ONLAR BILE TEK YÜREK OLMUSLAR BAKIN ICERDEN DISARDAN HEP BIR AGIZDAN IHANET KALLESLIK DIZ BOYU !!!


Yorum Yaz